radovan curcic promocija 3

Ćurčić: Da nastavimo sa dobrim radom i protiv Češke

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je cilj tima u prijateljskom meču protiv Češke da nastavi sa radom i unapređenjem nastupa sa poslednja dva okupljanja.

Ovo je poslednja utakmica u ovoj godini i cilj nam je da nastavimo sa radom koji smo sproveli i da pokušamo da ono što smo uradili u septembru i oktobru nastavimo. Ova utakmica jeste prijateljska, ali je rezultat za reprezentaciju Srbije uvek bitan. Moja želja je da nastavimo sa partijama sa poslednja dva okupljanja, da nastavimo u tom smeru, da vidimo da li ima poboljšanja u tome što smo radili. Nadam se da će ovaj meč doneti poboljšanje – rekao je Ćurčić novinarima u Beogradu.
Srbija se u ponedeljak okuplja za meč sa Češkom, a Ćurčić je danas objavio spisak igrača, na kome nema većih promena u odnosu na prethodnih nekoliko utakmica, osim što na njemu nema povređenih igrača i onih koji mogu da igraju za mladu reprezentaciju.
-Nema previše promena na spisku. Nova dva imena su (Filip) Mladenović, posle povrede (Ivana) Obradovića odlučili smo se njemu da damo šansu. Posle odlaska (Slobodana) Rajkovića pozvan je Damir Kahriman, ostalo su igrači koji su i ranije bili tu. Ova grupa potvrđuje da želimo da nastavimo sa kontinuitetom – rekao je Ćurčić.
Selektor je kazao da zbog povreda na spisku nema Darka Brašanca, Andrije Živkovića, Miralema Sulejmanija, Ljubomira Fejse, Obradovića, Matije Nastasića i Nikole Maksimovića, kao i da bi oni bili tu da su zdravi.
-Ne znamo još kakva je situacija sa (Branislavom) Ivanovićem i Lazarom Markovićem. Lekarska služba Čelsija kaže da je Ivanović spreman. Marković je bolje, ali videćemo sutra posle pregleda naše lekarske službe. Nećemo rizikovati i ako postoji i najmanja mogućnost povrede, neće igrati – rekao je Ćurčić.
Selektor je istakao da je u ovom reprezentativnom terminu mlada selekcija važnija, zbog čega su u mladi tim prosleđeni svi koji imaju pravo nastupa, zbog čega na spisku nema Rajkovića i Sergeja Milinkovića Savića.
Mlada reprezentacija igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i čekaju je utakmice sa Italijom i Slovenijom. Češka se plasirala na Evropsko prvenstvo, a kvalifikacije je završila na prvom mestu u svojoj grupi.
-Česi su kvalitetan tim, o čemu dovoljno govori plasman na Evropsko prvenstvo i same utakmice koje su igrali, naročito pobeda protiv Holandije u gostima. To pokazuje da smo izabrali protivnika za poštovanje. Analizirali smo ih, znamo šta nas čeka i spremni smo. Pokušaćemo da zadržimo hemiju koja nas krasi i probaćemo da nastavimo pozitivnu sliku sa poslednjih okupljanja – rekao je Ćurčić.
Ovo je poslednja reprezentativna akcija reprezentacije u ovom ciklusu, a sledeća akcija zakazana je za kraj marta sledeće godine. Reprezentacija će se okupiti 9 novembra u Staroj Pazovi, a u Češku odlazi 11. novembra.

Povezana vest:  UEFA: Promena statuta NS BiH do 31. marta ili suspenzija