nelson_mandelaSP JUŽNA AFRIKA

 

Mendela primio reprezentaciju domaćina Mondijala

 

Bivši predsednik Južne Afrike Nelson Mendela primio je danas najbolje fudbalere domaćina Mondijala kako bi ih podržao u pokušaju da prvi put u istoriji planetarne smotre prođu u drugu fazu takmičenja.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir dočekao je izabranike brazilskog stručnjaka Karlosa Alberta Pareire u dresu nacionalnog tima sa brojem četiri i poželeo im ostvarenje ciljeva na takmičenju koje se održava od 11. juna do 11. jula.

Povezana vest:  Suso na korak od prelaska u Milan

Prema ranijoj najavi 91. godišnji Mendela, koji se 2004. povukao iz javnog života ali se prošle godine neočekivano pojavio u kampanji uoči parlamentarnih izbora, prisustvovaće prvoj utakmici Svetskog kupa između Južne Afrike i Meksika i finalnom meču.

Iz bezbednosnih razloga tu informaciju, koju je saopštio portparol vladajućeg Afričkog nacionalnog kongresa, nisu želeli da potvrde predstavnici Mendeline fondacije.

Povezana vest:  Stojanović zadovoljan pobedom nad Koprom

Reprezentacija Južne Afrike se kao domaćin automatski plasirala na Mondijal i takmičiće se u grupii A gde su joj rivali dva bivša svetska prvaka, Urugvaj i Francuska, kao i i selekcija Meksika.