lopta_u_kosuSpisak juniora skraćen na 19 igrača

 

Selektor muške juniorske košarkaške reprezentacija Srbije (U-18), Vladimir Jovanović skratio je danas spisak kandidata sa prvobitnih 28 na 19 igrača, koji će 6. juna početi pripreme za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Jovanović je na pripreme u Beogradu pozvao Luku Igrutinovića, Petra Lambića i Nemanju Kneževića (Hemofarm), Marka Gujaničića (Mladost, Čačak), Bogdana Bogdanovića i Luku Pajkovića (Žitkobasket, Beograd), Vukašina i Strahinju Petkovića, Bogića Vujoševića, Radoša Šešliju i Boža Đumića (Novi Sad).

Povezana vest:  Radonjić: Nadamo se da će Srbija dobiti drugog šampiona

Pozvani su i Nemanja Bešović, Marko Jošilo i Nemanja Vučićević (Partizan), Marko Luković (Mega Vizura), Nikola Silađi (FMP), Dimitrije Savić (Student, Kragujevac), Stefan Nastić (Kanada) i Đorđe Drenovac (Austrija).

Juniori se 6. juna okupljaju u beogradskom hotelu „Trim“, a Evropsko prvenstvo u Litvaniji, na kome „orlići“ brane zlatnu medalju iz Francuske, održava se od 22. jula do 1. avgusta.

Povezana vest:  NBA LIGA, Drugi poraz San Antonija, treći LA Lejkersa

Pored selektora Vladimira Jovanovića, Vujoševićevog pomoćnika u Partizanu, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Jovan Popović i Vladimir Zlatanović i kondicioni trener Vladan Radonjić.