bozovic cz voj

Božović: Igrači su zaslužni za rekord

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da su njegovi fudbaleri najzaslužniji za novi rekord po broju uzastopnih pobeda, ali i da oni mogu još bolje.
-Čestitam igračima, jer su oni najzaslužniji za ovo što se desilo. Svi bi trebalo da budemo zadovoljni, pogotovo kada se setimo one utakmice protiv Radničkog u trećem kolu Super lige, to su potpuno dva različita sveta. Zvezda može bolje, kada se prodju pripreme i stignu još dva, tri pojačanja, jer nam to treba ako želimo ozbiljnije – rekao je Božović novinarima posle utakmice u Beogradu.
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na stadionu Rajko Mitić Radnik sa 5:0 u utakmici 21. kola Super lige Srbije, te 18. uzastopnom pobedom u prvenstvu postavili novi klupski rekord.
Zvezda u Super ligi zauzima prvo mesto sa 59 bodova, 22 više od drugoplasiranog Borca, dok je Radnik 10. sa 24.
-Ova ekipa je pokazala da je zaslužila da bude šampion Srbije i sada smo vrlo blizu toga. Više ništa ne zavisi od igrača. Već da klub smogne snage. Nadam se da ćemo u tome uspeti, pojačati se, nastaviti da pobedjujemo i posle toga nešto da uradimo u Evropi. Nadam se i pokušaćemo da nastavimo u ovom ritmu, ali to neće biti lako – kazao je Božović.
On je istakao da postoji bojazan da će na zimu ostati bez značajnih igrača ukoliko se u klubu ne popravi finansijska situacija.
-Postoji mogućnost da ukoliko klub ne odreaguje finansijski ostanemo bez igrača koji mnogo znače i onda ćemo morati da pevamo drugu pesmu… Sada pevamo o Evropi, a onda ćemo pevati sa Zvezdinom decom – naveo je trener Zvezde i dodao da za svoju sudbinu u klubu ne može ništa da kaže.
On je rekao da mu još nije stigao dopis o suspenziji, ali da vervovatno neće voditi ekipu protiv Javora u sredu.
-Možda je tako i bolje, možda će igrači biti dodatno motivisani. Šta ja mogu, šta ću im ja, da skačem i da mašem rukama sa klupe?! – kazao je Božović.
On je kazao da je zadovoljan igrom Uga Vijeire, ali da od portugalskog napadača očekuje još bolje igre.
-Drago mi je zbog njega. On je jedno vreme bio u krizi, nije postizao golove, a sada stiče sve više vere u sebe. Očekujem još bolje od njega, siguran sam da on to može – rekao je Božović.
Trener Radnika Miloš Veselinović čestitao je Zvezdi na pobedi, ali i igri u dosadašnjem delu sezone.
-Znam kakva je letos bila situacija u Zvezdi, a kakva je sada i odajem im priznanje za to – rekao je Veselinović.
Prvi deo sezone završiće se u sredu, kada Zvezda gostuje Javoru u Ivanjici, dok Radnik u Surdulici dočekuje Radnički iz Niša.

Povezana vest:  Agent: Povratak Vidića u Junajted je čista laž