mauricio pochetino totenhem (2)

Poketino: Mesi je bio na korak od prelaska u Espanjol

Trener Totenhema Maurisio Poketino rekao je danas da je fudbaler Barselone Lionel Mesi svojevremeno bio na korak od prelaska na pozajmicu u Espanjol.  Poketino je od 2004. do 2006. godine igrao za Espanjol, gde je i završio karijeru, a taj klub je tražio od velikog gradskog rivala Barselone da pusti Mesija na pozajmicu.
Poketino je pomenuo taj slučaj pošto je bivši trener Liverpula Brendan Rodžers nedavno izjavio da je bio blizu potpisivanja ugovora sa sadašnjim fudbalerom Totenhema Dele Alijem, koji pruža dobre partije za londonski klub.
-Da li znate koliko je fudbalera bilo blizu potpisivanja ugovora sa raznim klubovima. To je bila samo izjava jednog trenera. Dele Ali je sada u Totenhemu. Mi u Espanjolu smo svojevremeno bili blizu potpisivanja ugovora sa Lionelom Mesijem, centimetar je nedostajao. Neverovatno ali istinito – rekao je Poketino, preneli su britanski mediji.
-U fudbalu uvek imate ‘ako, ako, ako’, ali u fudbalu se radi o realnosti, a ne o tome šta je možda moglo da se dogodi – dodao je trener Totenhema.
Ali je strelac jednog od najlepših golova u Premijer ligi u dosadašnjem delu sezone, kada je duelu sa Kristal Palasom u subotu (3:1) prebacio loptu preko glave i iz voleja je poslao u mrežu. Posle 23 kola u Premijer ligi Totenhem je četvrti na tabeli sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom.

Povezana vest:  Rodžers: Niko nije iznad Liverpula, pa ni Suarez

Foto: Antonio Ahel/ATA Images