shakira_PR_1Mundijalskim koncertom započelo Svetsko prvenstvo

 

Gotovo 80.000  ljudi uživalo je na Orlandio stadion u Sovetu, delu Johanesburga na koncertu posvećenom otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu, iako je tepmeratura na termometru stala na desetom stepenu. Spektakl je otvorila američka grupa Black Eyed Peas čija je pesma I Gotta Feeling (Tonight’s Gonna Be a Good Night) poslužila kao najava za sam koncert, a završila je kao što smo svi i pretpostavili kolumbijska zvezda Šakira, koja je otpevala i himnu Mundijala Waka Waka (This Time for Africa).

Povezana vest:  Eto počeo da trenira, možda zaigra protiv PSŽ

Organizator je položio prvi ispit. Grandiozno otvaranje 19. Svetskog prvenstva u fudbalu bilo je dostojno ovog velikog takmičenja.Veliki broj svetskih zvezda među kojima su bile Alicia Kezs, K’NAAN, Juanes  i afričkih muzičara priredila je sjajnu zabavu za sve koji su se našli na stadionu, ali verujemo i pored malih ekrana širom sveta.

U uvodnom govoru južnoafrički predsdnik Jakoba Zume i predsednik FIFA Sep Blater pozvali su na jedinstvo za vreme trajanja Svetskog prvenstva.

-Afrika je pokazala svetu da je sposobna da organizuje bilo kakvu manifestaciju podjednako dobro kao i bilo koji drugi region. Afrika je domaćin ovog turnira, Južna Afrika je samo pozornica – rekao je južnoafrički predsednik Jakuba Zume.

Povezana vest:  Dešan želi da pomogne Blanu da obnovi reprezentaciju

Koncert je počeo nastupom američke grupe Black Eyed Peas koja je trenutno na evropskom delu svoje  turneje, ali je „skoknula“ na sam jug Afrike kako bi svima poželi dobrodošlicu na SP.

Nastupi muzičara su se smenjivali sa izlascima na binu velikih fudbalskih zvezada kao što su Frenc Bekenbauer i Patrik Vijera, a prisutnima se obratio i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Dezmond Tutu koji je pozvao sve prisutne na stadionu pozvao da naprave buku kako bi pozdravili heroja Južne Afrike, Nelsona Mendelu.

Povezana vest:  Zvaničnici CAF: Afrika će podržati Blatera

Koncert je trajao tri sata, a sav prihod sa njega biće doniran u humanitarne svrhe.

Na samom kraju prikazan je kratak film o peharu i osvajačima, a zatim je predstavljen i trofej koji će naredne četiri godine u svoj vitrini držati pobednik Svetskog prvenstva.