Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa izgubila veru u svoju igru u drugom poluvremenu finala Lige Evropa protiv Sevilje. Fudbaleri Sevilje odbranili su sinoć titulu u Ligi Evropa, pošto su u Bazelu pobedili Liverpul sa 3:1 i tako osvojili svoj treći uzastopni i rekordni peti trofej u drugom najjačem evropskom takmičenju.

Liverpul je na poluvremenu vodio sa 1:0, ali je španski tim u nastavku preokrenuo rezultat.

-Nisam bio zadovoljan ni početkom utakmice, ali smo postigli predivan gol, imali smo šanse, jedan gol nam je poništen… Prednost na poluvremenu je obično dobra stvar. Prvi gol Sevilje je bio ključan, to je uticalo na našu igru. Izgubili smo veru u svoju igru, od jednostavnih stvari napravili smo komplikovane, izgubili smo oblik. Posle 1:1 Sevilja je preuzela kontrolu, a mi smo se slabo branili. Imali smo vremena, imali smo još 44 minuta da uzvratimo, ali nismo mogli – rekao je Klop.

-Jednostavno, niko na stadionu nije verovao, ja sam verovao i mislio da možemo, ali to nije bilo dovoljno – dodao je Klop.

Povezana vest:  Šalke sledeće nedelje donosi odluku o Nojeru

Pored toga što nije osvojila trofej, ekipa s Enfilda porazom u finalu Lige Evropa propustila šansu da obezbedi sebi mesto u Ligi šampiona sledeće sezone.

-Razočarani smo, ovaj poraz znači da nećemo igrati u Evropi sledeće sezone. Ali, to znači da ćemo imati vremena za trening i to ćemo iskoristiti, vratićemo se jači. Moramo da iskoristimo ovo iskustvo… Postoje gore stvari u životu, ali, naravno, ovo boli – dodao je Klop.

Povezana vest:  Mažić sudi duel Valensije i Sevilje

Kapiten Liverula Džejms Milner naveo je da njegova ekipa nije ni igrala u drugom poluvremenu.

-Drugo poluvreme nismo ni počeli i to je poražavajuće. Nismo pokazali ni približno svoje mogućnosti i to je još veće razočarenje. Bili smo spremni, sigurni da smo na poluvremenu rekli prave stvari. Ali, primili smo taj gol i nismo uspeli da se vratimo u utakmicu – rekao je Milner.

Povezana vest:  Popović: Zadovoljan sam i srećan

-Nismo razmišljali o Ligi šampiona, nego o trofeju. Ovo je dvostruki udarac, jer nas sledeće sezone neće biti u Evropi, igrali smo dva finala i oba izgubili. Sledeći put moramo da završimo posao – dodao je on.

Fudbaleri Liverpula su u prvom poluvremenu dva puta tražili penal, u drugom poluvremenu su protestovali kod trećeg gola Sevilje.

-Pomoćni sudija je podigao zastavicu kod trećeg gola, ali je glavni odličio drugačije. Nema to nikakve veze sa sudjenjem, mi smo krivi – rekao je Milner.