Trener fudbalera Sevilje Unaj Emeri rekao je da njegova ekipa zaslužuje da uživa u tituli Lige Evropa. Fudbaleri Sevilje odbranili su titulu u Ligi Evropa, pošto su sinoć u Bazelu posle preokreta pobedili Liverpul sa 3:1, i tako osvojili svoj treći uzastopni i rekordni peti trofej u drugom najjačem evropskom takmičenju.

-Mi volimo ovo takmičenje. Ovo je naše takmičenje. Naš pravi uspeh je ono što smo radili na putu dovde, uživali smo i sada smo ponovo uživamo kao šampioni. Ovi trenuci su jedinstveni, moramo da uživamo u njima dok razmišljamo o finalu Kupa kralja u nedelju – rekao je Emeri posle utakmice.

Liverpul je na poluvremenu vodio sa 1:0, ali je španski tim u nastavku preokrenuo rezultat.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Spektakl u Napulju, Milan na ispitu protiv Ajaksa

-Na poluvremenu smo morali da napravimo red u glavi, morali smo nešto da uradimo jer je Liverpul sjajan tim. Morali smo da verujemo u sebe. Navijači su bili apsolutno neverovatni – dali su sve od sebe, ovo je pobeda za sve njih – dodao je trener Sevilje.

Prvi gol za Sevilju, gol koji je promenio stvari na utakmici, postigao je Kevin Gameiro u 46. minutu.

Povezana vest:  Kaljari doveo golmana Adana

-Veoma sam srećan. Postići gol u finalu za ovaj klub je veličanstven osećaj. Ušli smo u istoriju. Oporavili smo se posle vodjstva Livepula, naša reakcija je bila dobra. Ne mogu biti srećniji. Ovo je bila magična noć – rekao je on.

Strelac druga dva gola bio je kapiten Koke.

-Svaki put kada smo pali ove sezone pokazali smo da možemo da se vratimo. (Trener) Unaj Emeri nam je na poluvremenu rekao da moramo da imamo vere u naš plan igre. Divno smo počeli drugo poluvreme, brzo smo postigli gol i bili smo sjajni od tog momenta – rekao je Koke.

Povezana vest:  Milojević: Bolja forma i kalkulacije ne piju vodu u derbiju