Sada već bivši trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da mu je bila čast što je vodio ovaj fudbalski klub, ali i da je izuzetno razočaran što nije uspeo da završi trogodišnji plan

-Bila mi je čast da vodim tako veličanstveni klub kao što je Mančester junajted. Ispunio sam ambiciju koju sam dugo imao. Izuzetno sam ponosan što sam pomogao Junajtedu da osvoji FA Kup 12. put u klupskoj istoriji…Vrlo sam razočaran što nisam mogao da završim nameravani trogodišnji plan. Verujem da su postavljene osnove na kojima će klub postići još veće uspehe – navodi se u Van Galovom saopštenju.

Povezana vest:  FIFPro: Ivanović u četvrtom idealnom timu sveta u 2014.

Junajted je danas i zvanično otpustio Van Gala, a opšte je očekivanje fudbalske javnosti da će sledeći trener biti Žoze Morinjo. Holandski stručnjak je kazao da mu je rad u Engleskoj bio zadovoljstvo.

-Radio sam u Holandiji, Španiji i Nemačkoj i uvek sam se nadao da ću dobiti priliku da radim u engleskom fudbalu i budem deo engleske kulture. Oba ova iskustva su mi ispunila očekivanja i bila su fantastična – naveo je Van Gal.

Povezana vest:  Zenit doveo Lumba iz danskog Arhusa

Holandski trener zahvalio je i svojim igračima, upravi kluba i navijačima, ali i legendama đavola“.

-Posebnu zahvalnost dugujem ser Aleksu Fergusonu i ser Bobiju Čarltonu što su činili da se moja porodica i ja osećamo dobrodošlo u Mančester junajtedu – naveo je Van Gal.