ratko_dostanic_trener_fk_crvena_zvezdaCrvena zvezda počela pripreme bez Lazetića i Lekića

 

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas na beogradskoj Marakani pripreme za novu sezonu, a među 32 igrača nije bilo doskorašnjeg kapitena Nikole Lazetića, kao ni napadača Dejana Lekića.

„Lekić je, zajedno sa našim sportskim direktorom, otputovao na pregovore sa jednim klubom. Lazetiću je istekao ugovor. On je sada slobodan igrač, znate da smo imali jednu neuspešnu rundu razgovora sa njim. Videćemo šta će biti dalje“, rekao je novinarima predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Prvi čovek prošlogodišnjeg osvajača nacionalnog kupa istakao je da crveno-beli u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama.

Povezana vest:  Morinjo: Drogba je najbolji fudbaler sa kojim sam radio

-Igrači bi trebalo da budu svesni obaveza i odricanja. Moraju da žive za pobede i dobre rezultate. U Crvenoj zvezdi su uvek velika očekivanja. Svesni smo da moramo da se borimo za trofeje, ali ne smemo da pravimo greške. Bio bih neiskren ako bi rekao da nisam optimista – dodao je Lukić.

Treneru Ratku Dostaniću danas su se javila 32 igrača, a narednih dana očekuje su dolazak Ognjena Koromana iz južnokorejskog Inčona i Marka Vešovića iz podgoričke Budućnosti.

Na prvoj prozivci pojavio se i novi napadač Vladan Binić, koji je prethodne dve i po godine igrao za Napredak iz Kruševca.

Povezana vest:  Čelsi i Benfika u finalu Lige Evrope

-Videćemo šta ćemo menjati i koga ćemo imati na raspolaganju. Napravićemo šemu rada i igre, a važno je da su se igrači odmorili. Imamo igrače koji su spremni da daju sve od sebe za dobre rezultate – kazao je Dostanić.

Ekipa će u Beogradu raditi do 21. juna, kada ide na drugi deo priprema u Sloveniju, koji će trajati 15 dana. Od 4. do 12. jula crveno-beli će ponovo trenirati u Beogradu, a potom sledi završni deo priprema u Pohorju.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Gvardiola: Svaka čast ostalima, ali Mesi je najbolji

-Još nismo zatvorili priču oko Lekića i Lazetića. Što se tiče novajlija, hoćemo da dovedemo igrače koji će odmah biti pojačanja – objasio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Dostanić je dodao u novoj sezoni očekuje dobre rezultate i borbu za trofeje.

-Imamo obaveze prema navijačima. Znamo koji su ciljevi Crvene zvezde. To, međutim, neće biti lako. Potreban nam je krvavi rad i odricanje da dođemo do uspeha – zaključio je Dostanić.

Crveno-beli će takmičenje u Evropi početi 29. jula u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.