Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je atmosfera u ekipi na visokom nivou, a posebno se zahvalio navijačima na podršci u prethodne dve prijatlejske utakmice.

-Prezadovoljan sam ponašanjem, radom i disciplinom igrača na svakom treningu, kao i utakmicama. Nisam imao ni najmanji problem tokom prethodnih dana, svi dišemo jednim plućima. Nemam ni najmanje primedbe, zaista sam prezadovoljan, pogotovo što se sve dešava na kraju sezone, ali momci su pokazali veoma profesionalno ponašanje – rekao je Muslin.

Posebno je pohvalio Aleksandra Kolarova, koga je želeo da pusti ranije na odmor jer zbog kartona neće nastupati u prvoj utakmici kvalifikacija protiv Irske.

Povezana vest:  Inter nudi za Kolarova 10 miliona evra

-Jedan od kapitena i najiskusnijih igrača, koji zbog kartona ne može da bude u timu za meč sa Irskom, a koga sam hteo da pustim na odmor i oslobodim obaveza za meč u Monaku, tražio je da ostane uz ekipu i putuje sa nama na meč sa Rusijom. Potez za pohvalu. Zaista svi igrači daju sve od sebe da se što pre prilagode novom sistemu, načinu rada, zahtevima koje pred njih postavljamo – rekao je Muslin.

Srbija će 5. juna u Monaku igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu. Ekipi Slavoljuba Muslina to će biti poslednja provera pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Rusima generalna proba pred Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Kovač: Niko ne može da bude favorit u Italiji

-Nemam ni najmanju sumnju da će moji igrači ući u ovaj duel veoma motivisani, jer znam kako su radili i kako su se ponašali svih ovih dana. Na treninzima je bila primetna maksimalna koncentracija, i momci su spremni da naprave još jedan napor kako bi uspešno okonačali ovaj mini ciklus od tri utakmice – rekao je on.

Muslin je na konferenciji u Staroj Pazovi posebno pohvalio publiku koja je u prethodne dve utakmice pružila veliku podršku „orlovima“.

Povezana vest:  Bufon se vraća u Juventus? Martina: Postoji ideja

-Moram da uradim jednu važnu stvar koja svima nama mnogo znači, a to je da se zahvalim navijačima na fenomenalnoj podršci u obe utakmice, sjajnom ambijentu u Užicu, a zatim u Novom Sadu. Podrška nam zaista mnogo znači, igrači su prezadovoljni, a znamo svi da je sa vetrom u leđima lakše da napredujemo. Mislim da su igrači svojim igrama i ponašanjem, kao i rezultatima u ova dva meča, pokazali da im podrška mnogo znači i da samo zajedno, oni na tribinama a mi na terenu, možemo ostvariti želje svih nas – rekao je Muslin.