vejn_runi_eng_vs_sadRuni i Ešli Kol odsustvovali sa treninga

 

Napadač Engleske Vejn Runi (Wayne Rooney) i levi bek Ešli Kol (Ashley Cole) nisu danas prisustvovali treningu reprezentacije, što bi mogao da bude novi problem za selektora Fabia Kapela (Capello).

Odsustvo prvog napadača Runija i glavnog bek Kola, uz ranije povređenog defanzivca Ledlija Kinga (Ledley), u engleskoj javnosti izazvalo je zabrinutost za sastav tima u narednoj utakmici koju Engleska igra 18. juna protiv Alžira, prenosi Rojters na svom sajtu.

Povezana vest:  Marković: Hoću sa Partizanom u Ligu šampiona

Umesto na teren sa ostalim igračima, Runi i Kol otišli su na plivanje, dok je Kol morao na tretman kod fizioterapeuta, a potom u teretanu.

Iz engleskog stručnog štaba saopšteno je da se Runi odmara pošto je dobio udarac u članak, ali odsustvo Kola sa treninga nije detaljnije objašnjeno. Novinarima je samo rečeno da je bio previše umoran da bi trenirao.

Povezana vest:  Venger: Nisam ja odlučio kada ću objaviti odlazak

Portparol engleske reprezentacije izjavio je da se pažljivo prati oporavak Kinga koji je istegao preponu, ali nije isključio mogućnost da on ipak igra u petak.

U Fudbalskom savezu Engleske pokušali su da smire napetost navodeći da ne postoje problemi sa sastavom tima, ali je evidentno da problemi ipak postoje, ocenjuje Rojters.

Kapelo je za engleski sajt www.thefa.com izjavio da King ima „mali problem“, ali danas o tome nije želeo da razgovara sa novinarima u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Hejnkes veruje u titulu,Klop prepušta rivalu ulogu favorita

Engleska je u prvom kolu Grupe C odigrala skromnih 1:1 sa reprezentacijom SAD. U toj grupi još su Alžir i Slovenija.