Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da će predstojeća prijateljska utakmica sa Rusijom biti dobra provera za njegovu ekipu i da misli je državni tim delovao bolje i sigurnije u pretodnim mečevima.

-Utakmica sa Rusijom je jedna od jačih provera, za njih pred Evropsko prvenstvo, a za nas da vidimo gde smo, pošto imaju jaku reprezentaciju. Pobedili smo u poslednjim utakmicama, ali to je početak, ima još sitnica koje moraju da se ugiraju, promenili smo sistem i taktiku i biće potrebno mnogo treniga da se ugira, ali ide na bolje. U utakmicama protiv Kipra i Izraela delovalo je bolje i sigurnije, videćemo gde smo, gde grešimo i možda da se poboljšamo – rekao je Mitrović novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Povezana vest:  Tajms: Pogba odbio Mančester Siti, na korak od Barselone

Fudbaleri Srbije putuju danas u Monte Karlo, gde će u nedelju od 18 časova igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu. Fudbaleri Srbije, predvodjeni novim selektorom Slavoljubom Muslinom su prethodno u Užicu pobedili Kipar sa 2:1, a u Novom Sadu Izrael sa 3:1.

-Ne osećam veći pritisak, nama napadačima je malo lakše kada imamo slobodu da ne moramo mnogo defanzivno da radimo i da imamo slobodu da završavamo akcij. Mislim da će nam nova taktika prijati i da će nam doneti bolju igru. Ne mogu da obećam gol, nije bitno ko je postigao gol, nego da smo pobedjujemo. Što se mene tiče ne ; moram da dajem golove, samo da ekipa pobedjuje i ostvaruje zacrtani rezultat, a to je plasman na Svetsko prvenstvo. Tim je ispred svih i tako svi igrači treba to da gledaju – rekao je fudbaler Njukasla.

Povezana vest:  Anćeloti ostaje u Čelsiju i sledeće sezone

Reprezentativac Filip Kostić rekao je da je Rusija ozbiljan protivnik.

-Ovo je važna utakmica posebno pred kvalifikacije koje nas očekuju. Rusija je ozbiljniji protivnik od Izraela i Kipra i to će biti dobar test. Imali smo dovoljno vremena da se ugiramo, ali uvek može bolje. Nije mi bilo teško da shvatim šta selektor želi od nas i ako pružim maksimum neće biti problema – rekao je Kostić.

Povezana vest:  Kamerun peti put najbolja selekcija Afrike

Na pitanje da li za njega ima mesta u timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Kostić je odgovorio: „Naravno“.

Fudbaleri Srbije putuju danas čarter letom u Nicu odakle će otputovati u Monte Karlo. Sa reprezentacijom su brojni bivši igrači, kao i bivši i sadašnji funkcioneri Saveza, medju kojima novi predsednik Slaviša Kokeza i počasni predsednik Tomislav Karadžić. Tu su i potpredsednici Goran Milanović, Goran Bunjevćević, kao i Perica Ognjenović, Ilija Petković, Milovan Djorić, Milovan Rajevac i mnogi drugi.

Fudbaleri Srbije će sutra od 18 časova obaviti trening u Monte Karlu, a utakmica sa Rusijom na programu je dan kasnije u istom terminu.