Rukometaši Metaloplastike osvojili su danas Kup Srbije pošto su u finalu završnog turnira na svom terenu u Šapcu pobedili aktuelnog šampiona Vojvodinu sa 26:24 (13:14). To je prvi trofej šabačkog kluba posle 30 godina.

Najefikasniji igrači utakmice sa po šest golova bili su igrač Metaloplastike Djordje Golubović i Strahinja Stanković iz Vojvodine.

Utakmicu su obeležile odbrane golmana Metaloplastike Darka Arsića, koji je imao 15 odbrana, pet više od dvojice golmana Vojvodine. Meč je obilovao brzim akcijama, ali i greškama u napadu. Meč je bio miran, a u poslednjih 10 sekundi došlo je do koškanja igrača.

Povezana vest:  Vaterpolisti i rukometaši dočekani ovacijama (FOTO)

Sudije nisu dosudile nijedan sedmerac za domaće, a pet za Vojvodinu. Šabački tim imao je tri isključenja, a novosadski dva.

Za najboljeg igrača proglašen je Radovan Ostojić iz Metaloplastike, najbolji golman je njegov saigrač Darko Arsić, a najbolji strelac je Djordje Golubović, takodje iz pobedničke ekipe. Za najboljeg mladog igrača proglašen je Milan Jovanović iz Vojvodine.

-Šabac je 30 godina čekao trofej i to je možda razlog nervoze kod igrača na klupi i na terenu. Nismo želeli da trofej ode iz Šapca jer grad to zaslužuje. Podigli smo nivo rukometa i pokazali da je to prava muška igra. Turnir je sjajno organizovan, a najvažnije je da se reprezentativni igrači iz oba kluba nisu povredili u ovoj utakmici. Izvinio bih se gostima u ime kluba i igrača ako je bilo nekih propusta ili grešaka, jer to je sve bilo u žaru borbe – rekao je trener Šapčana Veselin Vuković novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  Brković: Cilj su tri boda

Vuković se osvrnuo na učešće srpskih klubova u regionalnoj SEHA ligi, rekavši da se najbolji klubovi o tome moraju dogovarati i da je pitanje budžeta da li se može paralelno igrati domaće prvenstvo i regionalno takmičenje.

Trener Vojvodine Božo Rudić rekao je da je Metaloplastika zasluženo pobedila.

-Ovo je za nas bila uspešna sezona, zbog ovakve utakmice se igra rukomet, publika je imala šta da vidi. Metaloplastika je zasluženo pobedila – rekao je Rudić i dodao da je kao mali gledao utakmice u šabačkoj hali i da su „izgledale isto“ zbog brojne publike.

Povezana vest:  Mitrović ide iz Partizana u Bern

Upitan da li će i sledeće sezone predvoditi Vojvodinu, Rudić je rekao da će o tome odlučiti njegova supruga, koja je treći put u drugom stanju, ali da će najverovatnije ostati.

PHOTO: ATAImages