Selektor fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin rekao je danas da ima mnogo razloga za zadovoljstvo posle prve tri utakmice od kako je preuzeo ekipu, kao i da je nerešeno sa Rusijom dobar rezultat.

-Ima mnogo razloga za satisfakciju. Volja, želja, disciplina u igri. Protivnici nam ne stvaraju mnogo šansi. Sve je to bolje i bolje, čestitam igračima na zalaganju ovih 15 dana, na želji da pobede. Igrači su profesionalno ovo uradili i ja im čestitam – rekao je Muslin novinarima posle utakmice.

Srbija je u Monaku igrala sa Rusijom 1:1 u prijateljskom susretu. To je bio prvi remi posle dve pobede, od kako je Muslin preuzeo nacionalni tim.

Povezana vest:  FINALE KUPA SRBIJE, Jagodina i Vojvodina - za prvi trofej Kupa u istoriji

-I ovo je dobar rezultat, ne bi bilo zasluženo da smo izgubili. Mogli smo i ranije da damo gol, imali smo nekoliko izglednih situacija – dodao je selektor.

Muslin je istakao da je posebno zadovoljan stabilizacijom u odbrani, upitan o Nemanji Milunoviću, po igri najvećem iznenađenju u srpskom timu.

-Stabilizovali smo se u odbrani. Ovaj sistem nam totalno odgovara, bar za sada. Efikasnost ćemo popraviti, uradili smo mnogo za ovih 15 dana. Biće i drugih igrača, ali sam i sa ovima zadovoljan. Treba samo da popravimo završni pas – naveo je Muslin.

On je kazao da ima ideju ko će početi kvalifikacije, ali da ne može da precizira kojih će to 11 igrača biti.

Povezana vest:  Navijač poginuo u sukobu navijača u Brazilu

-Veoma je sada teško reći prvih 11. Nedostaje nekoliko igrača, koji tu nisu bili zbog povreda i drugih stvari. Imam ideju, mnogo prikupljenih informacija i ako je nešto bilo dobro, to je promena u dobro vreme, što smo moji pomoćnici i ja dobili ovih 15 dana da radimo – kazao je Muslin.

Kada je reč o kvalifikacijama, Muslin je naveo da je još teško govoriti o tome, ali je istakao da veruje da ova ekipa može do svetskog šampionata.

-Teško je reći, ali ide to na mnogo bolje, raduje želja i rad. Imamo kvalitet, treba da nastavimo da radimo. Veoma je značajno da nas publika podrži, pogotovo u prvoj utakmici, koja je važna. Onda je sve otvoreno, verujem – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Verder: Spremni smo da prodamo Mesuta Ozila!

On je dodao da će sve biti mnogo lakše kada se vrati veliki broj igrača koji su izostali sa ovog okupljanja, pre svega zadnji vezni Nemanja Gudelj, Ljubomir Fejsa, kao i Nemanja Radoja, za koga je rekao da je jedan od boljih na toj poziciji.

Srbija će narednu utakmicu igrati 5. septembra protiv Irske, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.