MONACO - JUNE 5, 2016: Serbia's Alexander Mitrovic (C) and Russia's Igor Denisov battle for the ball in their football friendly match at Louis II Stadium. Alexander Demianchuk/TASS (Photo by Alexander DemianchukTASS via Getty Images)

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas u Monaku nerešeno 1:1 sa Rusijom u prijateljskoj utakmici.

Rusija je povela preko Artjoma Dzjube u 85. minutu, a u 88. je izjedančio Aleksandar Mitrović.

Srbija je igrala nerešeno posle dve uzastopne pobede od kada je selektor Slavoljub Muslin preuzeo nacionalni tim.

Rusiji je ovo bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj, dok će Srbija narednu utakmicu igrati 5. septembra protiv Irske, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Srbija je dominirala na početku utakmice, a tokom prvih 15 minuta imala je čak sedam kornera. Ipak, ekipa selektora Slavoljuba Muslina nije uspela da tada savlada golmana Rusije Igora Akinfejeva.

Aleksandar Mitrović je na početku šutirao glavom, ali je Akinfejev lako odbranio, a nekoliko minuta kasnije njegov šut je izblokirao kapiten Rusije Vasilij Berezuckij. Priliku je imao i kapiten Branislav Ivanović, koji je bio neprecizan u 12. minutu posle dodavanja Antonija Rukavine.

Povezana vest:  Mesijeva uslovna zatvorska kazna preinačena u novčanu

Utakmica je posle toga bila izjednačena, a Rusi su prvu veću šansu imali u 30. minutu, kada je Vladimir Stojković dobro odbranio šut Artjoma Džjube posle centaršuta Fjodora Smolova.

Nakon toga je udarcem glavom u 33. minutu pokušao i Sergej Ignjaševič, ali je golman „orlova“ ponovo bio siguran.

Najbolju priliku za Srbiju u prvom poluvremenu imao je Mitrović u 37. minutu, kada je lopta posle njegovog šuta glavom otišla malo pored gola Akinfejeva.

Povezana vest:  Playmakers - novi projekat UEFA za razvoj ženskog fudbala

Na početku drugog poluvremena nije bilo većih prilika. Srbija je ozbiljnije zapretila posle prodora Antonija Rukavine, ali je desni spoljni igrač Viljareala bio neodlučan i izblokiran je njegov pokušaj centaršuta. Dobar kontranapad viđen je i u 70. minutu, ali je Mitrović kasno reagovao, a lopta se odbila do Zorana Tošića, čiji je šut iz okreta lako odbranio Akinfejev.

Rusi su najbolju šansu u drugom poluvremenu imali preko Pavela Mamajeva, ali je njegov šut dobro odbranio Vladimir Stojković.

Rezervista na ovoj utakmici Aleksandar Kolarov imao je odličnu priliku u 81. minutu, kada mu je Akinfejev odbranio šut posle prodora po levoj strani. Lopta se odbila do Mitrovića, ali ni on nije uspeo da savlada ruskog golmana.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Fudbaleri Brazila: Ovaj košmar pamtićemo zauvek

Rusija je nekoliko minuta potom postigla pogodak, kada je Dzjuba odlično iskoristio asitenciju Aleksandra Kokorina i bez većih problema savladao Stojkovića, ali je Srbija posle tri minuta izjednačila.

Dušan Tadić je odlično prevario rusku odbranu i uposlio Mitrovića, koji je ostao sam ispred Akinfejeva i lako ga savladao.

Utakmicu na stadionu „Luj drugi“ u Monaku gledalo je oko dve hiljade, uglavnom ruskih navijača. Srpskih je bilo nekoliko stotina.

Publika je u 18. minutu pozdravila uspeh Novaka Đokovića, koji je tada pobedio Endija Mareja u finalu Otvorenog prvenstva Francuske i osvojio svoj prvi trofej na Rolan Garosu.