bekenbauerSP JUŽNA AFRIKA

Bekenbauer: Igra Engleza nema mnogo veze sa fudbalom

 

Jedan od najboljih nemačkih fudbalera svih vremena Franc Bekenbauer ocenio je danas da je reprezentacija Engleske „nazadovala“ pod vođstvom Fabija Kapela i dodao da je uzrok loše igre ekipe te zemlje na Svetskom prvenstvu nedostatak talentovanih mladih igrača u Premijer ligi.

U kolumni koju piše za južnoafrički list „Tajms“, Bekenbauer je međutim ocenio da italijanski stručnjak na klupi Engleske još ima šanse da nešto promeni u svojoj ekipi.

Povezana vest:  Suđenje Džajiću se nastavlja saslušanjem fudbalera

Reprezentacija Engleske odlično je započela prvu utakmicu protiv ekipe SAD na Svetskom prvenstvu i vodila 1:0 posle samo četiri minuta, ali je nakon toga zaigrala znatno lošije i omogućila protivniku da izjednači i osvoji bod.

-Ono što sam video od Engleske u meču protiv SAD, nema mnogo veze sa fudbalom. Izgledalo mi je kao da se ta reprezentacija vratila u stara vremena kada su samo šutirali loptu i trčali napred – rekao je on.

Povezana vest:  Predstavljen novi dres reprezentacije Srbije, U Južnu Afriku sa Najkijem

Bekenbauer koji je jedini na svetu osvojio Svetsko prvenstvo i kao igrač i kao selektor, piše da je Engleska „kažnjena“ time što u klubovima Premijer lige ima izuzetno malo domaćih fudbalera već ih uglavnom čine stranci.

Nemački stručnjak igrao je za ekipu koja je izgubila od Engleske u finalu Svetskog prvenstva 1966. godine, a bio je kapiten tima koji je 1974. godine osvojio šampionat u Minhenu. Kao trener, osvojio je sa Nemačkom Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine.

Povezana vest:  Skaj Sport: Jokanović ostaje menadžer Votforda