Vlada Francuske pokrenula je postupak kojim će zabraniti prodaju alkohola u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva, što je odgovor na nasilje koje danima traje u toj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznov najavio je danas takvu odluku uz ocenu da je nasilje „neprihvatljivo“. On je kazao da će se zabrana odnositi na „osetljive oblasti“ u danima kada se igra utakmica.

Povezana vest:  Hodžson: Igrači da misle o reprezentaciji a ne transferima

Utakmica Engleske i Rusije u subotu obeležena je nasiljem na kraju meča, kada su se ruski huligani zaleteli na pristalice Engleske, koji su posle toga pokušavali da beže preko ograde.

Tuča je nastavljena na ulicama Marselja i to je bio treći dan u tom gradu kako se huligani obračunavaju. U te tuče umešane su grupe iz Engleske, Rusije i Francuske.

Povezana vest:  Preokret Hanovera, pobede Ajntrahta i Hofenhajma

-Tražio sam od prefekata da preduzmu odgovarajuće mere da bi sprečili kupovanje i konzumiranje i transport alkoholnih pića na dane utakmice i na dan otvaranja navijačkih zona. Ova mera odnosiće se na javni prostor i lokalne prodavnice. Trebalo bi takođe da se zabrani i ambalaža koja može da se koristi kao projektil – rekao je Kaznov za sajt vlade Francuske.

Povezana vest:  Arsenal se protivi osnivanju Evropske Super lige

Nasilje su osudili svi relevantni faktori, a Evropska fudbalska unija (UEFA) zapretila je već suspenzijom Rusiji i Engleskoj ako se nasilje nastavi.