Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je danas u Nici s 3:0 pobedila Tursku u drugom kolu Grupe D.

Španci su poveli golom Alvara Morate u 34. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Nolito povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Morata u 48.

Španija posle dve odigrane utakmice ima šest bodova i zauzima prvo mesto u Grupi D, dok je Turska bez bodova i samo teoretski može da se nađe u osmini finala.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Crveno beli sa Aštodom u Bad Tacmandorfu

Ekipa Vinsenta del Boskea tokom celog meča je bila bolji rival. Do prednosti su došli u 34. minutu kada je Nolito s leve strane u šesnaestercu rivala pronašao Moratu koji je sa oko sedam metara šutirao pod prečku za 1:0.

Samo tri minuta kasnije golman Turske Volkan Babačan je bio ponovo savladan. Sesk Fabregas je primetio Nolita koji se ubacio iz drugog plana i pokušao da prebaci odbranu rivala, međutim, Topal je glavom presekao dodavanje, ali je stao, a Nolito je klizećim startom poslao loptu u donji levi ugao.

Povezana vest:  Vidić: Hvala Stankoviću, nisam pogrešio sa Interom

Španija je i u drugom delu nastavila da igra ofanzivno, a u 48. minutu posle veoma dobrog dodavanja Andreasa Inijeste, Morata se po drugi put upisao u listu strelaca.

Imali su Španci i nakon toga nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspeli da ponovo savladaju Babačana.

Utakmica na stadionu Nica sudio je srpski arbitar Milorad Mažić.

U trećem kolu Grupe D Španci će igrati protiv Hrvatske, dok Tursku očekuje utakmica sa Češkom.

Povezana vest:  Ramos: Nejmar u Realu? Znam samo da ja neću u Barsu....