Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske osudio je divljanje njihovih navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu i dodao da je prekid u završnici susreta poremetio njegovu ekipu.

.Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristi. Ono što mene boli jeste što država neće da se izbori s tim. To je teroristički čin njih desetorice, nema ih više. Nadam se da će biti identifikovani i da će završiti gde im je mesto. Oni nisu zaslužili da budu na tribinama, uništili su sve što smo uradili -rekao je Čačić posle utakmice.

Povezana vest:  Aspikueta van terena do kraja sezone

Današnja utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva između Hrvatske i Češke, koja je završena 2:2, bila je prekinuta na oko pet minuta u završnici susreta zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata.

-Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vođstvu…. Malo nas je poremetio povreda Luke Modrića i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres – rekao je Čačić.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Stevan Reljić: Nema više preskakanja igre

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača.

-Sudija je razmišljao da prekine utakmicu… Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bi pametno rekao – rekao je Rakitić i dodao:

Povezana vest:  AS: Kasiljas napušta Real

-I šta sada? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda nas oterati ući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će Uefa to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP – dodao je on.