Najbolji strelac reprezentacije Nemačke na poslednja dva svetska šampionata Tomas Miler još nije dao gol na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a fudbalska javnost očekuje da će se to uskoro desiti.

Miler je sa pet golova pomogao Nemačkoj da osvoji Svetsko prvenstvo pre dve godine u Brazilu, a isto toliko pogodaka postigao je i četiri godine ranije u Južnoj Africi.

Ipak, napadač Bajerna nije dao gol na sedam uzastopnih utakmica na evropskim prvenstvima.

-Nadam se da ću postići pogodak, ali već sam rekao pre turnira da mi to nije glavni cilj – rekao je Miler pred poslednje kolo grupne faze takmičenja.

Nemačka će sutra na stadionu Park prinčeva u Parizu igrati protiv Severne Irske u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan pobedio, ostali igrali nerešeno

-Nadam se da ćemo igrati dobro i pobediti – naveo je Miler.

On je u Francusku došao sa svojom najboljom sezonom u klupskom fudbalu. Ovaj 26-godišnjak je za Bajern postigao 32 gola, uz 12 asistencija u svim takmičenjima.

U kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, Miler je postigao devet od ukupno 24 gola Nemačke. Za reprezentaciju je bio strelac 32 puta na 73 nastupa.

Ali, na prve dve utakmice u Francuskoj nije imao pravu gol šansu. Nemačka je pobedila Ukrajinu sa 2:0 i potom igrala bez pogodaka sa Poljskom.

Miler je smiren tokom boravka na šampionatu. On je u bazi nemačke reprezentacije u Evijanu na slobodan dan igrao golf sa nekadašnjim saigračem iz Bajerna Bastijanom Švajnštajgerom i delovao je raspoloženo.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 9. kola i tabela fudbalskog prvenstva Španije

-Sve izgleda dobro na tabli kada se nacrta, ali to ne znači da će funkcionisati u praksi. Fudbal je veoma složena igra, on je mnogo više od donošenja odluka. Dobro treniramo, dobro planiramo, ali ne zna se unapred kakva će biti utakmica – rekao je Miler.

Što se tiče njegovih igara, Miler je kazao da je uveren da će one biti „srećnije“ u narednom periodu.

-Moram da ostanem gladan i da radim do granica bola, da pokušam da budem još brži od protivnika. Bez obzira na to da li sam u javnosti hvaljen ili ne, na to ne bi trebalo da obraćam pažnju – kazao je Miler.

Tim menadžer reprezentacije Nemačke Oliver Birhof, koji je postigao zlatni gol u finalu Evropskog prvenstva 1996. godine, rekao je da je u modernom fudbalu teže „zasijati“ svaki put.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Galas, Abidal i Anri nikada više u dresu "trikolora"

Kao dobar primer da Milera treba čekati, Birhof je naveo njegov pogodak koji je Bajernu doneo produžetke i plasman u četvrtfinale Lige šampiona protiv Juventusa u martu.

-Nismo ga tada videli 88 minuta i onda je pogodio – dodao je Birof.

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je da je samo pitanje trenutka kada će Miler postići pogodak.

-Jednostavno, on je neko ko rešava utakmice. Ima nos za gol – rekao je Lev.

Miler će priliku da postigne prvi pogodak na Evropskom prvenstvu u Francuskoj imati sutra u 21.00, kada će se igrati utakmica između Nemačke i Severne Irske.