Fudbalska reprezentacija Švedske uzda se u Zlatana Ibrahimovića i pored toga što je 34-godišnji napadač retko imao šanse u prva dva kola Evropskog prvenstva.

-Zlatan je jedan od najboljih napadača koje sam ikada video. On je pobednik i ako razočara, mislim da će svi to prihvatiti i razumeti. Svi smo mi ponekad razočarani – rekao je selektor Švedske Erik Hamren.

Povezana vest:  Totenhem preokretom do pobede nad Mančester sitijem

Švedska će se u sredu sastati sa Belgijom i najverovatnije će joj biti potrebna pobeda ako želi da se plasira u osminu finala kontinentalnog šampionata u Francuskoj.

Hamrenova ekipa je u prve dve utakmice osvojila bod. Protiv Irske je igrala 1:1, dok je od Italije izgubila sa 1:0.

Reprezentativci Švedske nisu postigli nijedan pogodak, a nisu imali ni šut u okvir gola. Jedini gol koji su dali bio je autogol irskog reprezentativca Kjarana Klarka.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Holandija ne ide na EP, BiH u baražu, Hrvatska direktno

Naredni protivnik Belgija ima veliki individualni talenat, ali je upitna timska igra. Belgija je izgubila od Italije sa 2:0, a potom je bila ubedljiva protiv Irske i pobedila 3:0, uz dva gola Romelua Lukakua.

Olakšavajuće za Ibrahimovića može da bude to što defanzivci Belgije Jan Vertongen i Tomas Vermalen imaju pretnju suspenzije zbog žutih kartona, pa to može da ostavi prostor napadaču Švedske.

Povezana vest:  Fudbalski savez Srbije: Koga laže Deni Rouz?

Utakmica će biti odigrana u sredu od 21.00 u Nici.