Fudbalska reprezentacija Velsa plasirala se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Tuluzu s 3:0 pobedila Rusiju u trećem kolu Grupe B.

Golove za Vels, koji je debitant na Evropskom prvenstvu, postigli su Aron Remzi u 11, Nil Tejlor u 20. i Geret Bejl u 67. minutu.

Vels je večerašnjom pobedom, ali i remijem bez golova na utakmici između Engleske i Slovačke, stigao do prvog mesta u Grupi B, dok je Rusija eliminisana sa kontinentalnog šampionata.

Povezana vest:  Mančesterski derbi možda odlučuje o tituli

Reprezentacija Velsa je tokom celog meča bili bolji rival. Od samog početka ređale su se šanse pred golom Igor Akinfejeva, koji je prvi put pio savladan posle 11. minuta. Džo Alen je na sredini terena presekao jedno dodavanje Aleksandra Kokorina, te je odmah poslao loptu napred ka Remziju koji je ostao sam pred golomanom Rusije i lako ga savladao.

Povezana vest:  Dejan Vukićević: Stvaramo tim za Evropu

Nastavili su Velšani u istom ritmu, a posle novog kontranapada u 20. minutu duplirali su prednost. Tejlor je na levom boku šesnaesterca pokupio jednu odbijenu loptu posle dodavanja Bejla, pa je ostao sam ispred Akinfejeva koji odbranio prvi udarac, ali mu se lopta vratila u noge, pa levi bek Velsa nije imao težak zadatak.

Do poluvremena Vels je imao još nekoliko dobrih prilika, ali je debakl Rusije sprečio Akinfejev dobrim odbranama.

Povezana vest:  Mihajlović: Škotska je blagi favorit

Vels je u drugom delu i pored manjeg poseda lopte diktirao tempo, a konačan rezultat na stadionu u Tuluzu postavio je Bejl. On je iskoristio dobro dodavanje Remzija u prazan prostor, izašao sam pred gol Rusije i lako savaldao Akinfejeva.

Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika na obe strane.

Vels će svog protivnika u osmini finala saznati u sredu pošto bude završeno takmičenje po grupama.