spanija_fudbal_logo.jpgSP JUŽNA AFRIKA

Mediji u Španiji: Ekipa nije imala sreće, ali ni igru

 

Fudbaleri Španije nisu imali sreće, ali nisu igrali ni dovoljno dobro da bi izbegli poraz od Švajcarske u prvom kolu takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu, jednoglasna je ocena španske štampe.

Poraz od 1:0 protiv Švajcarske ekipi Španije bio je tek drugi u poslednje tri godine, a aktuelni evropski prvak sada će morati da juri pobede protiv Hondurasa i Čilea kako bi se plasirao u osminu finala.

Povezana vest:  Lozano: Gol protiv Nemačke najbolji u životu

-Španija je igrala neubedljivo – preneo je madridsku dnevnik Marka izjavu bivšeg selektora te reprezentacije Luisa Aragonesa.

-Možda je problem u tome što je selektor (Visente) Del Boske igrao sa dva klasična igrača sredine terena, a ne jednim kao što je to bio slučaj do sada – naveo je Aragones.

List konstatuje i da je poraz „furija“ od Švajcarske „ozbiljan incident“.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Selektor Nigerije odabrao 23 igrača

Drugi madridski sportski dnevnik AS navodi da „Španije nije imala sreće“, ali konstatuje i da je selektor Del Boske pogrešio što u igru nije ubacio oporavljenog igrača sredine terena Seska Fabregasa.

List je preneo i izjavu Del Boske, koji je kazao da je „sada vreme da ekipa ustane i bori se“.

Sportski dnevnik iz Barselone El Mundo Deportivo navodi da, suprotno očekivanjima navijača, evropski šampion nikako nije mogao da pronađe način da postigne gol, niti da savlada Švajcarce.

Povezana vest:  Espanjol otpustio trenera Serhija Gonsalesa

-Nevolja nikada ne dolazi sama, pa je pored lošeg rezultata, ekipa ostala bez Inijesta – zaključuje se u tekstu El Mundo Deportiva.

Inijesta je povređen u duelu sa Švajcarcem Lihtštajnerom i još se ne zna da li će i koliko moći da igra.