radomir_antic_pozdravljaSP JAR NEMAČKA – SRBIJA

Nemci žele drugu pobedu, Srbija za iskupljenje

 

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se u prvoj utakimci drugog kola D grupe šampionata sveta u Južnoj Africi sa selekcijom Nemačke, a u sutrašnjem meču u Port Elizabetu izabranici Radomira Antića pokušaće da se iskupe za premijerni poraz od Gane.

Nemci su u prvom kolu deklasirali Australijance sa 4:0 i od svih ekipa najviše su pokazali na početki Mundijala. Pobedom u drugom kolu tim Joakima Leva obezbedio bi plasman u drugi krug takmičenja i stigao na korak od prvog mesta u D grupi.

Jedan od reprezentativaca Srbije koji je u prošloj polusezoni igrao u Nemačkoj, Zoran Tošić, istakao je da Nemci imaju sjajan tim sa dosta kvalitetnih igrača, ali da se „beli orlovi“ neće predati.

-Nemamo više prava na grešku. Ukoliko želimo plasman u osminu finala moraćemo da u meču sa Nemačkom izvučemo pozitivan rezultat – poručio je Tošić koji nije igrao pre četiri dana protiv Gane.

Povezana vest:  Klop: Liverpul ima tim za titulu

Selektor Antić najavio je da će odbrambeni igrač Borusije iz Dotrmunda Neven Subotić zameniti na poziciji štopera suspendovanog Aleksandra Lukovića.

-Subotić je prirodna zamena za Lukovića. Siguran sam da će on odigrati dobro protiv Nemaca i da će opravdati poverenje u utakmici koja nam je mnogo važna za dalje planove – rekao je Antić.

Očekuje se da će Zdravko Kuzmanović, koji je u finišu utakmice sa Ganom skrivio penal igranjem rukom u šesnaestercu i na taj način omogućio protivniku da stigne do pobede, zauzeti mesto u startnoj postavi umesto Nenada Milijaša.

Kao drugu izmenu u odnosu na meč sa „crnim zvezdama“ u sastavu Srbije nemački novinari očekuju Danka Lazovića, umesto na premijeri veoma bledog Marka Pantelića.

Povezana vest:  Balak kažnjen sa 8.000 evra

U nemačkom državnom timu atmosfera se iz korena promenila nakon utakmice protiv „kengura“.

Pre početka Mundijala mnogi su strahovali da će se izostanak velikog broja standardnih reprezentativaca odraziti na igru „pancera“, ali su oni pokazali da su kao ekipa i dalje veoma snažni.

Bastijan Švajnštajger će se, uprkos malim problemima, naći u timu za meč sa „belim orlovima“, dok su svi ostali igrači Nemačke spremni za okršaj koji i njima u rezultatskom smisli mnogo znači.

U nemačkom tabori isticu da će igrati ofanzivno, a kao glavni zadatak odbrane vide zaustavljanje visokog Nikole Žigića, za koga tvde da je „udarna igla srpskog napada“ i da se koncepcija igre našeg državnog tima najviše zasniva na njegovim kvalitetima.

Povezana vest:  Sivić: Sada će se pokazati da li smo na pravom putu

Pomoćni trener Nemačke Hans Flik napomenuo je da Srbija ima izuzetno iskusne defanzivce i da najčešće napada preko krila, gde se posebno ističu Milan Jovanović i Miloš Krasić.

-Imamo veoma mlad tim čiji je najveći kvalitet da u svakom trenutku zna šta hoće. Moramo sutra da budemo vrlo obazrivi, pošto će Srbija pokušati da uhvati ‘poslednji voz’ za osminu finala  -zaključio je Flik.

Utakmica Nemačka – Srbija igra se sutra od 13.30 časova na stadionu „Nelson Mendela Bej“ u Port Elizabetu, a sudiće Španac Alberto Uniđano uz pomoć sunarodnika Fermina Martinesa i Huana Karlosa Justea Himenesa.

Verovatni sastavi:

Nemačka: Nojer, Fridirh, Mertezaker, Lam, Badštuber, Kedira, Švajnštajger, Ozil, Miler, Podolski, Klose.

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov, Krasić, Stanković, Kuzmanović, Jovanović, Žigić, Lazović.