radomir_antic_naterenuSP JUŽNA AFRIKA

Antić veruje u spremnost reprezentacije Srbije

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas u Port Elizabetu da je njegova ekipa uspela da se oporavi od poraza od Gane na početku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i da spremna dočekuje duel sa Nemačkom u drugom kolu Grupe D.

-Raspoloženje nam je posle utakmice sa Ganom dva dana bilo u minusu, ali uspeli smo da obavimo nekoliko treninga i individualnih sastanaka i verujemo da smo probudili ego kod igrača – rekao je Antić na konferenciji za novinare na stadionu „Nelson Mandela bej“ na kojoj je bilo predstavnika samo tri medijske kuće iz Srbije.

Ostali su, zbog toga što su Fudbalski savez Srbije i njegova turistička agencija „Plavi, Plavi“ loše organizovali putovanje novinara i konferenciju za predstavnike medija pomerili sa 16.30 na 15 sati, bili u avionu iz Johanesburga za Port Elizabet.

Povezana vest:  Katanija izbačena u treću ligu zbog nameštanja mečeva

Antić je ocenio da je najjače oružje Nemačke timska igra pod vođstvom selektora Joahima Leva.

-Ne bih izdvajao najopasnije igrače Nemačke. Videli smo protiv Australije da oni imaju uravnoteženu ekipu – kazao je Antić, koji se saglasio sa ocenom hrvatskog novinara da stil igre Srbije, pa ni Hrvatske, ne odgovara Nemcima, ali uz opasku da to ne mora da bude pravilo.

-Svaka je utakmica različita, posebno na Svetskom prvenstvu koje ima dodatnu dimenziju. Svaka vrsta opterećenja može da stvori pritisak na igrače – naveo je.

Statistika nije na strani Srbije, koja je u šest dosadašnjih susreta sa Nemačkom na svetskim prvenstvima ostvarila samo jednu pobedu, uz jedan nerešen ishod i četiri poraza. Jedinu pobedu Srbija je, međutim, ostvarila na jedinom susretu sa Nemačkom van Evrope, 1962. godine u Čileu.

Povezana vest:  Nikolić zadovoljan, hvali iskusnije igrače

Problem za Srbiju biće i izostanak Aleksandra Lukovića koga bi, prema Antićevim rečima, trebalo da zameni Neven Subotić.

-Neven Subotić će biti starter. Samo mi nemojte traĹľiti imena ostalih deset igrača – odgovorio je Antić na pitanje nemačkih novinara.

Situaciju Srbije otežava i položaj na tabeli Grupe D posle poraza od Gane. Realne šanse za plsman u osminu finala Srbiji bi davala samo pobeda nad Nemačkom, mada bi u teoriji do drugog kola mogla i uz poraz od „pancera“, ali uz pobedu Australije nad Ganom.

Povezana vest:  Pedro za Barselonin uspešan početak godine

-Znam da bi mogao da nam odgovara i nerešen rezultat, ali tražim više od prosečnosti. Nismo u prvom meču bili na potrebnom nivou, ali sam ubeđen da ćemo pronaći dodatnu inspiraciju za Nemačku. Osećam se dobro i činim sve da ekipu pripremim na najbolji način – naveo je Antić.

Reprezentacije Srbije i Nemačke nisu danas mogle da treniraju na stadionu „Nelson Mandela bej“, što je uobičajena praksa, pošto su jake kiše prethodnih dana pretile da unište teren na tom objektu. „Orlove“ je, ipak, u Port Elizabetu sačekalo lepo i sunčano vreme, a očekuje se da će tako biti i sutra.

Utakmica drugog kola Grupe D između Srbije i Nemačke igra se od 13.30.