Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u Beogradu kazahstanski Ordabasi s 3:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove za Čukarički postigli su Igor Matić u 49. minutu iz penala, i 68, kao i Asmir Kajević u 51. minutu.

„Brđani“ su mogli i ubedljivije da pobede, ali je Lukas Pijazentin promašio penal u sedmom minutu. Ordabasi je od 29. minuta imao igrača manje, pošto je tada Muhtar Muhtarov dobio drugi žuti karton.

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Čukaričkog i Ordabasija igraće se narednog četvrtka u kazahstanskom Šimkentu.

Čukarički je dobro počeo utakmicu na Banovom brdu pred oko 2.500 gledalaca. Ekipa Milana Lešnjaka je imala idealnu priliku u sedmom minutu da dođe do vođstva, ali Lukas Pijasentin nije realizovao jedanaesterac.

Povezana vest:  Dodić očekuje pobedu protiv Čukaričkog

Kapiten Ordabasija Muhtar Muhtarov je u šestom minutu prilikom izvođena kornera u kaznenom prostoru povukao Đorđa Đurića, pa je glavni arbitar Fabio Versimo dosudio jedanaesterac. Pijasentin je preuzeo odgovornost za izvođenje penala, ali je slabo šutirao, pa je Sergej Bojičenko odbranio njegov udarac.

Domaćin je i pored promašenog penala nastavio s inicijativom i dobrom igrom. Posle nekoliko pokušaja s distance imali su „brđani“ priliku u 17. minutu da dođu do prednosti nakon kornera s desne strane. Pijasentin je bio najviši u skoku na prvoj stativi, ali je njegov pokušaj glavom završio malo pored gola.

Ordabasi je od 29. minuta nastupao s igračem manje, pošto je Muhtarov dobio drugi žuti karton. On je na sredini terena oborio Ismaela Beka Fofanu.

Povezana vest:  Oland sledeće nedelje razgovara sa fudbalskim čelnicima

Iako je Čukarički imao brojčanu prednost na terenu, u poslednjih 15 minuta igre prvog poluvremena nije došao do prave šanse, a čak je Ordabasi posle jedne kontre i pokušaja Filipa Kasalice sa oko 18 metara umalo došao do prednosti, ali je Nemanja Stevanović izbacio loptu u korner.

Čukarički je na početku drugog poluvremenu „slomio“ protivnika. Prvo je u 47. minutu Fofana šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku, da bi u nastavku akcije Abdulin Renat oborio Filip Kajević u šesnaestercu, pa je sudija Versimo ponovo dosudio jedanaesterac.

Povezana vest:  ENGELSKA LIGA, Rezultati utakmica 27. kola Premijer lige i tabela

Ovaj put odgovornost je preuzeo kapiten Čukaričkog Igor Matić koji je preciznim udarcem u 49. minutu savladao Bojičenka.

Samo dva minuta kasnije posle dobrog proigravanja Fofane ka Kajeviću, kroz odbranu Ordabasija, vezni fudbaler domaće ekipe je ostao sam ispred Bojičenka i lako ga savladao za 2:0.

Nastavio je Čukarički ofanzivnu igru u drugom delu, a posle dobrog prodora Stefana Živkovića u 68. minutu po levom boku i centaršuta, u kaznenom prostoru dobro se pozicinirao Matić, koji je na prvoj stativi odmah šutirao i savladao Bojičenka za konačnih 3:0.

Čukarički je do kraja susreta imao inicijativu, i par solidnih pokušaja, ali nije došao do prave prilike za gol.
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES