Fudbaleri Portugala plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u polufinalu u Lionu pobedili Vels sa 2:0.

Golove za Portugal postigli su Kristijano Ronaldo u 50. i Nani u 53. minutu.

Portugal će u finalu igrati s pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Francuska i Nemačka.

U prvih 45 minuta nije bilo velikih uzbuđenja na terenu, pošto su obe ekipe igrale oprezno i više vodile računa o svom golu nego da napadnu gol protivnika. Na obe strane je bilo po nekoliko polušansi, ali ne i pravih prilika. Jedino je udarac Geteta Bejla išao u okvir gola u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Tumbaković: Nisam pretio Markoviću

Najbolju šansu za Portugalce u prvom poluvremenu imao je Ronaldo u 44. minutu kada je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Posle 45 minuta uspavanke, početak drugog poluvremena doneo je velika uzbuđenja.

Portugal je poveo u 50. minutu golom Ronalda. Rafael Gereiro je s leve strane ubacio loptu u kazneni protor, a Ronaldo je fantastično skočio i glavom poslao loptu u gol.

Povezana vest:  Rukavina: Nikome ne ide u prilog da se svađamo preko medija

Ronaldu je ovo bio deveti gol na evropskim prvenstvima i on se tako na listi najboljih strelaca izjednačio s Mišelom Platinijem.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a strelac je bio Nani. Ronaldo je šutirao sa ivice šesnaesterca i poslao loptu u peterac, a Nani je uklizao i sproveo je iza leđa Vejna Henesija.

U 63. minutu ponovo je bilo opasno po gol Velsa, pošto je Ronaldo izveo slobodan udarac, a lopta je završila malo preko prečke. Nakon te šanse, pokušavali su Žoao Mario, Danilo Pereira i ponovo Ronaldo, ali nisu uspeli da još jednom zatresu mrežu Velsa.

Povezana vest:  Kiks Lacija protiv Kjeva

Portugal je do kraja meča bez većih problema sačuvao prednost i plasirao se u svoje drugo finale na evropskim prvenstvima. Vels je, na drugoj strani, žurio i grešio i tako nije uspeo opasnije da zapreti.