etoo_kamerun_1SP JAR, DANSKA – KAMERUN

Danci i Kemerunci bez prava na grešku

 

U utakmici drugog kola E grupe fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi reprezentacije Danske i Kameruna sutra u Pretoriji nemaju pravo na grešku, pošto su na startu zabeležile poraze od Holandije, odnosno Japana.

Danska je pružila sjajan otpor favorizovanim „lalama“, ali je autogol Simona Poulsena na samom početku drugog poluvremena „sasekao“ ekipu iskusnog selektora Mortena Olsena i znatno olakšao Holandiji put do pobede.

Reprezentacija Kameruna u potpunosti je razočarala porazom protiv nejakog Japana, nastavivši trend veoma slabih igara sa Kupa afričkih nacija i tokom pripremnih utakmica.

U sutrašnjem okršaju poraženi tim će doći na rub eliminacije, dok bi nerešen rezultat najviše odgovarao Japancima koji bi se na taj način sasvim približili plasmanu u nokaut fazu.

Povezana vest:  Van Persi i Kagava nisu ozbiljno povređeni

-Tokom poslednjih nekoliko mečeva dešavalo nam se da nesrećno primamo golove, što je posledica neiskustva mladih igrača u timu – ocenio je 28. godišnji vezni fudbaler Kameruna Ačile Emana.

On očekuje da mladi reprezentativci, koji su od selektora Pola Le Gvena dobili šansu na Mundijalu, pokažu daleko više u nastavku takmičenja.

-Mi iskusniji smo javno pozvali Le Gvena da promeni tim u odnosu na meč sa Japanom u kojem smo delovali veoma loše kao ekipa – rekao je Emana, koji je nezadovoljan i što mu je francuski stručnjak na klupi Kameruna na utakmici protiv Japana promenio mesto na terenu.

Povezana vest:  MUP će preduzeti mere protiv huligana iz Đenove

Kamerun je pre četiri dana nastavio lošu seriju tokom koje „lavovi“ nisu pobedili na osam uzastopnih mečeva.

Reprezentativci Danske uveravaju da nisu „previše očajavali“ nakon poraza na premijeri i dodaju da žele da iskoriste sve „potrese“ u kamerunskom državnom timu.

-Najbitnija stvar za nas je što smo i nakon poraza na početku Mundijala, koji je po prirodi jako težak momenat za svaku ekipu, sačuvali sjajnu atmosferu i timski duh – rekao je iskusni golman Tomas Sorensen.

Dodatni razlog za optimizam njemu i saigračima je podatak prema kome danska reprezentacija nikada u istoriji svetskih šampionata nije izgubila od Afrikanaca, a poslednji rival sa „crnog kontineta“ bio im je Senegal pre osam godina. Ta utakmica završena je nerešenim rezultatom (1:1).

Povezana vest:  Vlasnik PAOK-a tri godine van fudbala, klubu oduzeti bodovi

Selektor Olsen očekuje da će korpulentni napadač Niklas Bendtner biti poptuno spreman i da će se naći među starterima protiv Kameruna, dok sitne povrede muče Simona Kjaera i Danijela Jensena.

Utakmica Danska – Kamerun igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Loftus Versfeld“ u Pretoriji, a arbitre tog meča Međunarodna fudbalska federacija će naknadno odrediti.

Verovatni sastavi:

Kamerun: Sulejmanu, Mbija, Basong, Nkulu, Asu-Ekoto, Makun, Ejong, Song, Manđek, Eto, Čupo-Moting.

Danska: Sorensen, Ager, Kjaer, Jakobsen, Simon Poulsen, Kristijan Poulsen, Joregensen, Kalenberg, Romedal, Enevoldsen, Bendtner.