milovan_rajevac_selektor_ganaSP JAR, GANA – AUSTRALIJA

Gana želi da protiv Australije završi posao u grupi

 

U drugoj utakmici drugog kola D grupe fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi sutra u Rustenburgu igraju Gana i Australija, a svi u ekipi Milovana Rajevca ističu da žele trijumfom protiv „kengura“ da završe posao oko plasmana u osminu finala.

Gana je u prvom kolu pobedila selekciju Srbije sa 1:0 i do sada je jedina afrička ekipa koja je na Mundijalu zabeležila trijumf.

U taboru „crnih zvezda“ vlada svečarska atmosfera pošto je na dan utakmice sa Srbijom 32. rođendan proslavio golman Ričard Kingson, dok je dva dana kasnije slavljenik istim povodom bio 29. godišnji Džon Pantsil.

Selektor Rajevac pokušava da kontoliše atmosferu u državnom timu i održi koncentraciju pred veoma bitan meč sa Australijom.

Povezana vest:  Golman Vinsent Guaita produžio ugovor sa Valensijom

U slučaju pobede Gana će se već nakon dva kola naći u osmini finala, drugi put uzastopno.

-Igrače sam upozorio da sutra moraju da budu jako obazrivi pošto će se Australijanci maksimalno boriti da bi uhvatili poslednji voz za osminu finala – rekao je Rajevac.

On je istakao da su Australijanci po prirodi veoma srčana nacija od koje se uvek očekuje žestoka borba i maksimalno ozbiljan pristup meču.

-Rezultat utakmice Nemačka – Australija (4:0) ne odslikava pravo stanje stvari na terenu. Australijanci su imali svoje šanse, a Nemci su ih dotukli u drugom poluvermenu kada su imali igrača više na terenu – podsetio je Rajevac.

Srpski stručnjak će sutra na teren izvesti isti sastav koji je počeo premijernu utakmicu protiv „belih orlova“, s tim što će oporavljeni Suli Muntari zauzeti mesto Kvadva Asamoe u veznom redu.

Povezana vest:  Manćini: Nikada nisam doživeo ovakvu završnicu

U odsustvu povređenog Mikaela Esijena i veterana Stefana Apije, koji šansu čeka sa klupe, Muntari je najveća zvezda među „crnim zvezdama“.

Selektor Australije, Holanđanin Pim Verbek, pre Mundijala je najavio da će se povući sa klupe državnog tima „kengura“, a u sutrašnjem dvoboju sa Ganom učiniće sve da njegovi puleni ostanu u igri za prolazak u drugi krug.

Verbek ima velike probleme sa sastavom tima pošto se Hari Kjuel tek oporavio od neugodne povrede, a kapiten Tim Kejhil će zbog crvenog kartona zarađenog na meču sa Nemačkom propustiti okršaj sa Ganom.

-Utakmica sa Nemačkom za nas je predstavljala veliki napor, ali moramo da gledamo u budućnost. U naredne dve utakmice u grupi, protiv Gane i Srbije, sve je moguće – smatra Verbek.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela Bundeslige

Kao glavnu zamerku na igru Australijanaca mnogi stručnjaci ističu sporost vremešnih defanzivaca sa kojima su se u nekoliko navrata Nemci poigravali.

Iskusna odbrambena linija „kengura“ biće sutra na novim iskušenjima pošto reprezentacija Gane važi za jednu od „atletski najspremnijih“.

Utakmica Gana – Australija igra se sutra od 16 časova na stadionu „Rojal Bafokeng“ u Rustenburgu. Meč će suditi Italijan Roberto Roseti, a u deljenju pravde pomagaće mu sunarodnici Paolo Kalkano i Stefano Ajroldi.

Verovatni sastavi:

Gana: Kingson, Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpeji, Anan, Muntari, Aju, Boateng, Gijan, Tagoe.

Australija: Švarcer, Nil, Mur, Čiperfild, Vilkšir, Brešano, Čulina, Grela, Emerton, Kjuel, Kenedi.