Takeshi_Okada_slektor_japanSP JAR, HOLANDIJA – JAPAN

Holanđani apsolutni favoriti protiv Japana

 

Fudbalska reprezentacija Holandije u drugom kolu E grupe šampionata sveta u Južnoj Africi igraće sutra u Durbanu protiv selekcije Japana, a u duelu ekipa koje su zabeležile dve startne pobede „lalama“ pripada uloga favorita.

Holandija u prvom kolu nije „blistala“, ali su izabranici selektora Berta van Marvajka uspeli da iskoriste greške izuzetno kvalitetnih Danaca i pobede ih sa 2:0.

Selekcija Japana, kojoj zbog slabih režultata u pripremnim utakmicama niko nije davao velike šanse na turniru u Južnoj Africi, iznenadila je na startu prilično „raštimovani“ Kamerun i savladala ga sa 1:0.

Jedan od najkvalitetnijih holandskih igrača Vesli Snajder smatra da će meč sa Japanom biti „veoma naporan“, ali da će „lale“ sigurno zabeležiti još jednu pobedu na putu ka osmini finala.

Povezana vest:  SUĐENJE DŽAJIĆU, Advokat: Propali pregovori sa vrhom pravosudne vlasti

-Selektor nam je rekao da je duel sa Japanom jedini meč na Mundijalu koji će biti težak – poručio je Snajder ne želeći da precizira razloge ovakve Van Marvajkove ocene.

Selektor Holandije najverovatnije će na teren izvesti isti sastav kao i protiv Danske, s tim sto razmišlja da izuzetno ofanzivnog i brzog Elijera Eliju ubaci u stranu postavu.

Najubojitije oružje Holanđana godinama je igra po krilima i u takvoj koncepciji ključno mesto pripada Arjenu Robenu, koji već nedelju dana trenira sa ostatkom tima, ali selektor Van Marvajk uporno ponavlja da će vezista Bajerna dobiti šansu onda kada bude potpuno spreman.

Povezana vest:  Ronaldo nije donirao sedam miliona evra stradalima u Nepalu

Japan će i sutra igrati u prepoznatljivom stilu, sa izuzetno kompaktnom odbrambenom linijom i tečnim kombinovanjem na sredini terena. Svi „samuraji“ jedinstveni su u oceni da se „neće uplašiti favorita“.

-Na raspolaganju imam igrače koji su hrabri i imaju veru u sebe i ovaj način rada. Pokušaćemo da pobedimo kao i u svakom drugom meču – istakao je selektor Japana Takeši Okada.

Juki Abe, koji je tokom meča sa Kamerunom odradio maksimalno sve defanzivne zadatke, napomenuo je da se Holanđani najviše uzdaju u napadačku dominaciju i kreativne akcije.

Povezana vest:  Poraz omladinaca Srbije od Velsa

-Naš cilj biće da ih osujetimo u nameri da zavladaju terenom. Ukoliko bi u tome uspeli, svesni smo da bi oni postali nervozni i počeli da greše – rekao je Abe.

Utakmica Holandija – Japan igra se sutra od 13.30 časova na stadionu „Mozes Mabhida“ u Durbanu, a Međunarodna fudbalska federacija naknadno će odrediti arbitre.

Verovatni sastavi:

Holandija: Stekelenburg, Van der Vil, Heitinga, Matijsen, Van Bronkhorst, Kujt, Van Bomel, Snajder, De Jong, Van der Vart, Van Persi.

Japan: Kavašima, Abe, Nakazava, Tulio, Komano, Nagamoto, Okubo, Endo, Hasebe, Matsui, Honda.