Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu velški Konas Ki u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Vojvodina je potpuno dominirala utakmicom, stvarala šanse i propustila je nekoliko vrlo izglednih šansi, ali je gol postigla tek u 86. minutu, kada je strelac bio Aleksandar Paločević.

Revanš se igra za sedam dana.

Velška ekipa je u Novi Sad došla sa jasnom namerom da se brani. Gostujući fudbaleri su koristili svaku priliku da zadržavaju vreme, bilo da se radi o odugovlačenju kod prekida ili traženju lekarske pomoći.

Sudija Aleksej Nikolajev iz Rusije je prvi žuti karton zbog odugovlačenja pokazao u 73. minutu, beku Konaks Kija Vesliju Bejnsu, kojem je trebalo oko 30 sekundi da izvede aut.

Konas Ki je uglavnom bio sa svim igračima na svojoj polovini, ali je i pored toga Vojvodina imala mnogo prilika za gol. Ipak, domaći fudbaleri predvođeni napadačem Nikolom Trujićem propuštali su izgledne šanse.

Povezana vest:  Premijer: Kraj sezone u Francuskoj, nema fudbala do septembra

Vojvodina je igrala napadački od početka, a prvi ozbiljan napad imala je u trećem minutu, kada posle dobrog prodora i oštrog centaršuta Trujića u peterac niko nije zahvatio loptu.

Trujić je u 15. minutu dao gol, koji je poništen zbog prekršaja.

Prvu izglednu šansu Trujić je imao u 22. minutu. Odbrambeni igrač velške ekipe je izgubio loptu blizu svog gola, a napadač Vojvodine je bio sam pred Džonoom Danbijem, ali mu je golman Konas Kija odbraniio šut sa 10 metara.

Trujić je u 43. minutu iz blizine promašio prazan gol. Filip Malbašić je dobro prošao po desnoj strani i šutirao, lopta je pogodila stativu i odbila se do Trujića, koji je prebacio gol sa nekoliko metara.

Nikolajev je zbog ukazivanja pomoći Velšanima produžio poluvreme za tri minuta, a Trujić je pred kraj promašio i treću veliku priliku.

Nemanja Miletić je preneo loptu preko celog terena i dodao do Trujića, koji je prevario dvojicu protivničkih igrača, ali je slabo šutirao iz izgledne pozicije, pa je Danbi lako odbranio.

Povezana vest:  Sanderlend ponizio Čelsi

Vojvodina je i u drugom poluvremenu nastavila da napada protivnika, a posle nekoliko slabih pokušaja prvu dobru priliku imao je Siniša Babić, koji je u 54. minutu neometano šutirao iskosa sesno posle odličnog dodavanja Miletića, ali pravo u golmana gostiju.

Trujić je u 59. minutu imao i četvrtu veliku šansu. Posle dobre akcije novosadskog tima, ponovo je bio sam pred golom Konas Kija i ponovo mu je odbranio Danbi.

U narednih 10 minuta, domaćin je imao nekoliko pokušaja iz daljine, ali su fudbaleri Vojvodine ili bili izblokirani ili šutirali pravo u golmana.

Vojvodina je poslednjih 20 minuta bila u napadu sa svim igračima, što su gosti mogli da iskoriste, kada je u 77. minutu Majkl Vajld posle izbijene lopte izašao sa svoje polovine sam pred gol Marka Kordića, ali je neuspelo pokušao da ga lobuje iz daljine.

Povezana vest:  Ivanović: Videlo se koliki potencijal imamo

Novosadski klub je konačno poveo u 86. minutu, pogotkom Paločevića, koji je posle odličnog dodavanja Novice Maksimovića šutirao iskosa levo, a lopta je zakačila jednog igrača Konas Kija i prevarila golmana Danbija.

Gol je ohrabrio ekipu Vojvodine, koja je u poslednjih nekoliko minuta igrala još agresivnije, a do kraja utakmice su domaći igrači dva puta tražili od arbitra da sudi penal, ali Nikolajev nije pokazao na jedanaesterac.

Utakmica na stadionu Karađorđe u Novom Sadu odigrana je pred oko šest hiljada gledalaca, koji su u više navrata tražili od domaće ekipe da ne vrati loptu protivniku kada su je izbacivali iz igre zbog toga što je neki od igrača gostiju ležao na zemlji.

Igrači Vojvodine jednom nisu vratili protivniku loptu, što je publika ispratila ovacijama, ali je zbog toga nastala tenzija među fudbalerima dve ekipe.