nikolas_anjelka_i_hektor_moreno_fra_maksSP JUŽNA AFRIKA

Anjelka psovao i vređao selektora Domeneka

 

Napadač francuske reprezentacije Nikolas Anjelka teškim rečima – uvredama, napao je selektora Rejmonda Domeneka u poluvremenu utakmice protiv Meksika, zbog čega u nastavku više nije igrao.

Otkrio je to francuskom dnevniku L’Equipe neimenovani izvor koji je prepričao što se događalo u svlačionici stadiona Peter Mokaba u Polokvejnu gdje se igrala utakmica drugog kola Grupe A.

Povezana vest:  Hart zbog povrede leđa propušta meč sa Francuskom

Nakon što je prvo poluvreme završilo rezultatom 0-0, Domenek je navodno na odmoru prigovorio Anjelki na njegovoj igri, na što mu je napadač Čelzija uzvratio kritikama. Selektor mu je zapretio zamjenom, na šta je Anjelka eksplodirao i uzvratio: „J… se, prljavi kurvin sine!“

Nakon toga je Domenek samo kratko izustio: „OK, izlaziš iz igre.“

Povezana vest:  Poraz Liverpula u Sanderlendu

U drugom poluvremenu se tako na terenu pojavio Andre Pijere Gignak, a Meksiko je na kraju meča slavio sa 2-0, ostavivši tako trikolore sa malim izgledima za drugi krug.

Zanimljivo je spomenuti da Anjelkin incident nije bio jedini. Naime, posle utakmice se proslavio i Vilijam Galas. Kada ga je novinar televizije TF1 zamolio za izjavu, Galas mu je uzvratio – srednjim prstom!

Povezana vest:  Zoran Marić napustio klupu Novog Pazara