milos_ninkovic_srb_nzSP JUŽNA AFRIKA

Ninković: Možemo daleko ako odigramo kao protiv Nemačke

 

Posle maestralne – istorijske pobede Orlova nad izabranicima Joakima Leva održana je i prva konferencija za medije. Predstavnicima sedme sile prikazali su se Miloš Ninković i golman Orlova Vladimir Stojković.

Igrač sredine terena reprezentacije Srbije Miloš Ninković ocenio je da bi ekipa mogla daleko da dogura na Mundijalu ako u poslednjem meču, u sredu, u Grupi D protiv Australije odigra jednako angažovano kao u pobedi protiv Nemačke. Ninković je rekao da je situacija nakon tog uspeha znatno bolja nego posle poraza od Gane u prvom kolu, ali je istakao da ne treba praviti euforiju. Ninković je izjavio da ekipa treba da ostane „čvrto na zemlji“ kako bi se spremila za poslednju utakmicu u grupi protiv Australije, u sredu 23. juna.

Povezana vest:  Jokanović trener Fulama

Komentarišući meč sa Nemačkom, u kojem protivnik nije iskoristio penal, Ninković je rekao da se Srbiji „vratilo“ ono što je izgubila u meču sa Ganom, kada je poražena golom sa bele tačke.

Golman reprezentacije Vladimir Stojković je rekao da je presrećan nakon pobede nad Nemačkom, ali pre svega zbog osvojena tri boda i dobre igre, a tek onda zbog činjenice da je odbranio penal.

Povezana vest:  Atletiko ubedljiv protiv Sportinga, Tores i Grizman dali po dva gola

Stojković je rekao:

-Bio bi jednako srećan i da je meč završen pobedom srpske reprezentacije 2:1, a da on nije odbranio penal. Odranjeni penal ne može da bude merilo kvaliteta golmana, jer udarac sa bele tačke može da odbrani najgori golman ili primi najbolji. Mnogo mi je draže što sam uspeo da u više navrata dobro reagujem prilikom čestih centaršuteva nemačkih fudbalera.

Povezana vest:  FSS: Karadžić ima pravo da predlaže i interveniše

Stojković je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je ekipa Srbije uspela da pobedi jednu tako jaku ekipu, naročito posle lošeg starta i poraza od Gane.

Stojković je posebno pohvalio navijače Srbije koji su bili u značajnoj manjini na stadionu u Port Elizabetu, ali su pružili snažnu podršku ekipi tokom celog meča.