1. Blaza i Kesic ukrstili reketeFinale „Mozzart Fjučers 2010“  i revijalni meč za pamćenje: Zoran Kesić vs. Inspektor Blaža!

 

Finalni meču „Mozzart Fjučers 2010“ na programu je u nedelju 20. juna, u 14h na terenima SC Olimp, a njemu će prethoditi revijalni meč Inspektora Blaže i Zorana Kesića.

Mozzart Open 2010. je postao tradicionalni internacionalni „fjučers“ koji četvrto leto za redom ugošćava mlade tenisere iz zemlje i inostranstva. Takmičari se bore za vredne ATP poene i nagradni fond od 10.000 dolara.

Zahvaljujući zalaganju organizatora, sponzora i domaćina ovog takmičenja Mozzart Open je iz godine u godinu sve jači i kvalitetniji.

Povezana vest:  AO 2013, Uspešan početak dubla za srpske tenisere

-Fjučersi su važni za razvoj mladih igrača. Prethodni  Mozzart Futures turnir je ocenjen najvišom ocenom od strane vrhovnih sudija. Veoma je značajno što kompanija Mozzart i u kriznim vremenima prepoznaje svoju ulogu u pomaganju sportu – izjavio je Aleksandar Bolić, direktor turnira i sportski direktor TSS.

-Mozzart fjučers turnir omogućava mladim, pre svega domaćim teniserima, da započnu međunarodnu karijeru i osvoje prve ATP poene. Sigurni smo da kroz podršku turniru doprinosimo ukupnom razvoju sporta u Srbiji, a to se u potpunosti uklapa u politiku društveno odgovornog poslovanja kompanije Mozzart – rekao je Dejan Ćirović, izvršni direktor kompanije Mozzart.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Zimonjić i Ljodra u finalu dublova u Montrealu

Kao specijalni gosti turnira pojaviće se Inspektor Blaža i voditelj Zoran Kesić, koji će odmeriti snage i ukrstiti rekete na dan finala turnira 20. juna, u 13:30h.

-Ja ću nabiti furiozan tempo, pošto primećujem da moj protivnik Kesić ima višak kilograma. Zbuniću ga dijagonalama i paralelama i nadam se da ću tako uspeti da steknem prednost i osvojim vrednu pobedu – kaže Blaža.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Đoković: Spreman sam za meč sa Nadalom

– S obzirom na njegovu visinu, pokušaću da ga iznenadim niskim loptama, jer dok se on sagne to traje sigurno 3-4 minuta, a u slučaju da padne dok bude vraćao tu loptu to bi izgledalo kao „slow motion“. Pasti sa te visine nije jednostavno, tako da mislim da su niske lopte rešenje protiv njega, one će ga primoravati da se dosta savija što mu neće biti lako, već je i u godinama – najavio je Kesić.