luk_vilksir_australijaSP JUŽNA AFRIKA

Rajevac zadovoljan, Verbek želi da pobedi Srbiju

 

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac izjavio je da je zadovoljan bodom osvojenim danas u utakmici protiv Australije u drugom kolu D grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Ovo je dobar rezultat za nas. Sada imamo četiri boda i u poslednjem kolu dovoljan nam je remi protiv Nemačke kako bismo išli u osminu finala – rekao je Rajevac na konferenciji za novinare posle utakmice.

Povezana vest:  Sijera Leone bez fudbala zbog ebole

Meč je završen rezultatom 1:1, a Gana je izjednačujući gol postigla iz penala, kao i u prvom kolu protiv Srbije. „Kenguri“ su od 24. minuta igrali bez isključenog Harija Kjuela.

-Okrećemo se duelu sa Nemačkom, koji je sada za nas najvažnija utakmica na turniru. Daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj. Situacija u grupi je veoma zanimljiva i neizvesna, nema favorita, a čak i Australija može da se plasira dalje – zaključio je Rajevac.

Povezana vest:  Kalderon: "Peres je opsednut Runijem"

Ni selektor Australije Pim Verbek, s obzirom na brojčanu inferiornost njegove ekipe tokom većeg dela meča, nije bio nezadovoljan.

-Morali smo mnogo da radimo na današnjoj utakmici. U jednom trenutku smo imali i vođstvo, ali smo najveći deo utakmice igrali sa desetoricom fudbalera. Da bi prošli dalje, u poslednjem kolu moramo da pobedimo sa 3:0. Težak je to zadatak, ali želimo da ostvarimo cilj – kazao je Verbek.

Povezana vest:  Bajern doveo golmana Toma Štarkea

Utakmice poslednjeg kola D grupe Mundijala igraju se 23. juna, kada će se sastati Srbija-Australija i Nemačka-Gana. Na tabeli vodi Gana sa četiri boda, po tri imaju Nemačka i Srbija, dok je Australija poslednja sa jednim bodom.