carlos_dungaSP JUŽNA AFRIKA

Dunga kaže da Brazil mora da bude efikasniji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga izjavio je danas da će njegova ekipa morati da bude mnogo efikasnija protiv Obale Slonovače nego što u meču protiv Južne Koreje, na početku Svetskog prvenstva.

U prvom meču G grupe Mundijala selekcija Brazila savladala je Severnu Koreju sa 2:1, a napadači „karioka“ propustili su veliki broj gol-šansi.

-Svesni smo da u sledećem meču nećemo imati mnogo stoprocentnih šansi. Na takmičenjima kao što je Mundijal uvek morate da se trudite da iskoristite što više prilika – izjavio je Dunga.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela četvrtog kola Bundes lige

Brazilci protiv Obale Slonovače igraju sutra u Johanesburgu.

-Znam da nam igrači Obale Slonovače neće dozvoliti da igramo lepršavo i atraktivno. Imaju veoma dobre fudbalere, očekujem da budu oprezni, a mi ćemo pokušati da napadnemo – kazao je Dunga.

Obala Slonovače u prvom kolu odigrala je bez golova protiv Portugala.

-Ako se budemo dobro branili, imamo šansu da ostvarimo dobar rezultat. Brazil je odlična ekipa, to svi znaju, ali bićemo veoma motivisani i dati sve od sebe“ -poručio je fudbaler Obale Slonovače Emanuel Ebue.

Povezana vest:  Pardju: Lukaku je novi Drogba

Selektor te afričke reprezentacije Sven Joran Erikson još ne zna da li će utakmicu početi Didije Drogba koji je protiv Portugala igrao sa longetom na desnoj ruci.

-On je važan fudbaler za Obalu Slonovače, ali ako bude igrao, nećemo moći samo njega da čuvamo. Imaju oni još dobrih fudbalera – kazao je selektor Brazila Dunga.

Povezana vest:  Mediji: Napoli pušta Kavanija u Siti u zamenu za Džeka

Brazil i Obala Slonovače se do sada nisu sastajali, ali su „karioke“ pobedile u svih pet dosadašnjih mečeva protiv afičkih selekcija na Svetskom prvenstvu.

-Moraćemo da igramo bolje nego protiv Severne Koreje u prvom kolu. To će, nadam se, biti dovoljno za pobedu i osvajanje mesta koje vodi u osminu finala – zaključio je napadač „karioka“ Robinjo.