sven-goran_eriksonSP JUŽNA AFRIKA

Sven Goran Erikson: Idemo na pobedu protiv Brazila!

 

Švedski stručnjak Sven Goran Erikson, selektor Obale Slonovače, još ne zna hoće li u prvi tim za duel 2. kola Mundijala u Grupi G protiv Brazila uvrstiti povređenog kapitena i najboljeg napadača Didiera Drogbu.

Centarfor londonskog Čelzija zaradio je napuknuće desne podlaktične kosti 4. juna tokom prijateljske utakmice protiv Japana. Trenira sa zaštitom, sa kojom je nastupio u prvoj utakmici protiv Portugalije. Ušao je tada u igru u drugom poluvremenu, a dvoboj je završio rezultatom 0-0.

Povezana vest:  Džerard: Ne žalim što sam odbio Mančester i Čelsi

-Drogba je trenirao, ali nisam siguran hoće li i zaigrati. O tome ćemo odlučiti na dan utakmice – kaže Erikson.

Igrao 32-godišnji Drogba ili ne, švedski strateg je uveren da će u susretu protiv Brazila njegova ekipa iskazati zajedništvo.

-Nikada u svojoj trenerskoj karijeri nisam video grupu igrača sa toliko smeha i veselja. Uživam u statusu selektora Obale Slonovače jer radim sa puno dobrih fudbalera. Oni me slušaju, ispunjavaju što se od njih traži, ali istovremeno i uživaju u svom radu i igranju fudbala.

Povezana vest:  Vodovod i NIS G Drive u bici za Divis Superkup

O susretu sa Brazilom kaže Erikson je bio jasan.

-Protiv Portugala smo bili dobri, a protiv Brazila bi mogli biti još bolji. Remi protiv Brazila bio bi pristojan rezultat. Naravno, još bolji rezultat bi bila naša pobeda. Ponavljam, ni jedan bod ne bi bio loš. Ali, mi ne razmišljamo o igri na remi, igraćemo na pobedu – obećao je na kraju Eriksson.

Povezana vest:  Lukić: Priča se da Partizan premira Zvezdine protivnike