Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović, nakon večerašnje utakmice 2. kola Superlige Srbije u kojoj su njegovi izabranici na stadionu „Karađorđe“ savladali ekipu Bačke iz Bačke Palanke sa 1:0, izjavio je da je utakmica bila lepa, dok je trener Bačkopalančna Spasoje Jelačić kazao da je Vojvodina zasluženo ostvarila pobedu.

Lalatović je na konferenciji za novinare rekao da su mnogi mislili da će značajno promeniti sastav ekipe u odnosu na meč sa Dinamom iz Minska koji je Vojvodina odigrala u četvrtak, a da on to nije učinio upravo zbog njegovih igrača koji moraju da budu sposobni i da naviknu da igraju dve utakmice u razmaku od tri – četiri dana.

Povezana vest:  Mata doneo pobedu Čelsiju, novi gol Ivanovića

-U prvom poluvremeno nismo najbolje ušli u igru i utakmica je bila izjednačena, ali smo u drugom poluvremenu odigrali znatno kvalitetnije. Naši igrači sredine terena su počeli iz drugog plana da izlaže u završnicu napada, što i inače treba da čine i iz jedne takve akcije postigli smo i jedini gol – rekao je Lalatović.

On smatra da je Vojvodina mogla bar još jednom da zatrese mrežu gostiju iz Bačke Palanke, ali je napomenuo i da su fudbaleri Bačke u nekoliko navrata opasno zapretili golu Vojvodine.

Povezana vest:  Di Kanio želi posao u Seltiku

Spasoje Jelačić je rekao da je za poštovanje to što je Vojvodina samo tri dana nakon utakmice sa Dinamom iz Minska u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope, u meč sa Bačkom ušla sa više od 80 odsto istim sastavom.

-Moji igrači su bojažljivo ušli u utakmicu, ali kakao je vreme odmicalo bili su sve sigurniji. Skupo smo platili grešku na početku drugog poluvremena, koju je kvalitetna ekipa kao što je to Vojvodina znala da iskoristi i stigne do zaslužene pobede – rekao je Jelačić i dodao da Vojvodini želi puno sreće u revanš utakmici sa Dinamom iz Minska.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Rubin, AZ, Udineze i Briž u drugoj fazi

Govoreći o tom revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, trener Vojvodine Nenad Lalatović je kazao da će Vojvodina u toj utakmici ići na pobedu.

-Naš cilj je plasman u plej-of kvalifikacija UEFA Lige Evrope i učinićemo sve da taj cilj i ostvarimo, a u prvoj utakmici smo pokazali da imamo kvalitet da može sa optimizmom da uđemo u revanš utakmicu – rekao je Lalatović.

On je najavio da će fudbaleri Vojvodine od sutra biti u karantinu na Fruškoj gori, do srede ujutru kada kreću za Belorusiju.