Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u gostima beogradski Partizan sa 3:1 u trećem kolu Super lige Srbije, čime su domaćina ostavili bez pobede ove sezone u tri utakmice.

Vojvodina je pobedila u obe utakmice koje je igrala i nalazi se na trećem mestu, sa utakmicom manje od Crvene zvezde i Voždovca.

Partizan ove takmičarske sezone nema nijednu pobedu. U Super ligi je igrao 0:0 sa Bačkom, a izgubio je od Napretka i sada Vojvodine. Večerašnji meč je bio prvi od kada se u tim vratio trener Marko Nikolić.

Golove za Vojvodinu postigli su Dejan Meleg u šestom, Aleksandar Paločević u 29. i Miloš Trifunović u 76. minutu.

Jedini gol za Partizan postigao je Valeri Božinov u 63. minutu meča.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, River Plejt debitovao u drugoj ligi pred 40.000 navijača

Vojvodina je mnogo bolje počela meč, pa je već u šestom minutu stigla do prednosti od 1:0. Meleg je, posle kombinacije s Dušanom Mićićem, ušao u kazneni prostor Partizana, dugo se nameštao i na kraju lobovao i odbrambene igrače crno-belih i istračalog Bojana Šaranova.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je mogao da izjednači. Miroslav Radović je prošao po desnoj strani i lepo asistirao Valeriju Božinov, ali je bugarski napadač sa šest-sedam pogodio prečku.

U 29. minutu na semaforu u Humskoj je pisalo 0:2. Strelac je bio Paločević, koji je sjajno šutirao sa 17 metara.

Do kraja prvih 45 minuta bilo je nekoliko prilika na obe strane. Prvo je još jednom zapretio Meleg, ali se Miroslav Vulićević dobro postavio i izblokirao njegov udarac, potom je Marko Kordić zaustavio udarac Božinova, da bi se na kraju i Nikola Trujić našao u šansi, ali je Šaranov bio na pravom mestu.

Povezana vest:  Drogba: Čelsi je 10 puta bolji od Galatasaraja

Na isteku prvog poluvremena Nemanja Mihajlović je imao dobru priliku iz slobodnog udarca sa oko 17 metara, po sredini, ali je šutirao preko gola.

Oko 8.000 navijača je fudbalere Partizana, posle još jednog lošeg poluvremena, na odmor ispratilo zvižducima, a sa tribina se čulo i: „Uprava napolje“.

Velika uzbuđenja usledila su od 63. minuta kada je Božinov smanjio na 1:2. Božinov je odlično ispratio centaršut Vulićevića sa desne strane i sa nekoliko metara glavom poslao loptu iza leđa Kordića.

Povezana vest:  Vermezović: Jagodina prava provera za revanš sa Tromsom

Nedugo posle tog gola, Božinov je pokušao i „makazicama“, ali je Meleg izbacio loptu sa gol linije.

U 69. minutu Vojvodina je mogla da reši pitanje pobednika na ovom meču. Rezervista Miloš Trifunović je izašao sam ispred Šaranova, zaobišao ga, ali je potom promašio prazan gol.

Ono što mu tada nije pošlo za rukom jeste u 75. minutu. Ponovo je sevnuo kontranapad Vojvodine, posle asistencije Trujuća, Trufunović je ponovo bio jedan na jedan sa Šaranovim i ovog puta je pogodio.

Fudbaleri Partizana do kraja utakmice nisu uspeli da ugroze gol gostiju, pa su bodovi otišli u Novi Sad.