Huh Jung-Moo_selektor_juzna_korejaSP JUŽNA AFRIKA

 

Južna Koreja u povoljnijoj poziciji od Nigerije

 

U drugoj utakmici trećeg kola B grupe fudbalskog šampionata sveta sutra se u Durbanu sastaju reprezentacije Južne Koreje i Nigerije, a selekcija sa Dalekog istoka nalazi se u daleko povoljnijoj poziciji.

Uprkos debaklu u prošlom kolu od mnogo kvalitetnije Argentine, Južnokorejci su zadržali realne šanse da se plasiraju u osminu finala, što bi bio veliki uspeh za izabranike Huh Jung Muna.

Nigerija je u prva dva kola doživela minimalne poraze koji su je udaljili od prolaska u dalje takmičenje, a „supeorlovima“ su pred poslednje kolo ostale samo teoretske šanse.

Južnokorejci se nadaju da će se reprezentativci Nigerije tokom sutrašnje utakmice ponašati slično kao i većina afričkih selekcija koje po pravilu nakon startnog poraza deluju veoma deprimirano i nedisciplinovano na terenu.

Povezana vest:  Hodžson: Crnogorci bi mogli da provociraju Runija

-Nećemo kalkulisati u sutrašnjem meču, iako bi nam izgleda i bod odgovarao. Očekujem da nigerijska reprezentacija pozitivno reaguje nakon dva poraza, što za nas znači da ćemo imati težak zadatak na terenu – rekao je selektor Huh.

Selektora Južne Koreje novinari su žestoko kritikovali zbog promene taktike nakon pobede nad Grčkom u prvom kolu, smatrajući da se uplašio duela sa favorizovanim Argentincima.

Sada se očekuje da će na teren izvesti formaciju 4-4-2 sa mnogo većom orijentacijom ka protivničkom golu. Huh će, po svemu sudeći, po prvi put na turniru šansu pružiti iskusnom napadaču Li Dong Guku, kome će mnogo značiti na šampionatu izvanredni Park Ji Sung.

Povezana vest:  Bajern nastavlja da ruši sve prepreke

Nigerijci su bili veoma utučeni nakon poraza protiv Grčke. Iako su vodili „superorlovi“ su najpre ostali bez „pocrvenelog“ Sanija Kaite, a zatim primili dva gola i ostali bez bodova.

Pred meč sa Južnom Korejom selektor Lars Lagerbek ima puno problema pošto su, osim suspendovanog Kaite, van konkurencije povređeni defanzivci Taje Taivo i Elderson Ečijele.

Izabranici švedskog stručnjaka prilično su razočarali ljubitelje fudbala s obzirom da su u prva dva nastupa bili veoma bledi i nemoćni da se suprotstave taktički mnogo pripremljenijim protivnicima.

Povezana vest:  Martino: Zaslužili smo trofej

-Važno je da i dalje imamo šanse za prolazak među 16 najboljih reprezentacija na svetu. Potrebna nam je, istina, pomoć Argentine koja bi trebalo da pobedi Grčku, ali mi ne gubimo nadu – rekao je Lagerbek.

Utakmica Južna Koreja – Nigerija igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Mozes Mabhida“ u Durbanu, a sudiće Olegario Benkuerenka (Portugalija) sa sunarodnicima Hoseom Karinalom i Bertinom Mirandom.

Verovatni sastavi:

Južna Koreja: Jung, Ča, Li Jong Pjo, Čo, Li Jung Vu, Kim Jung Vu, Ki, Park Ji Sung, Li Čung Jong, Park Ču Jung, Li Dong Guk.

Nigerija: Enjema, Šitu, Odija, Jobo, Afolabi, Odemvingi, Etuhu, Lukman, Obasi, Ajegbeni, Martins.