kaka_reprezentacijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Kaka: Koristim crveni karton da se vratim u formu

 

Brzilski fudbaler Kaka rekao je danas da će odsustvo sa narednog meča zbog crvenog kartona iskoristiti za poboljšanje forme za mečeve u nastavku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Kaka je u jučerašnjoj drugoj utakmici u grupi G protiv reprezentacije Obale Slonovače, koju je Brazil pobedio sa 3:1, otišao na klupu zbog drugog žutog kartona.

-Moram da sve to gledam sa pozitivne strane. Iskoristiću ovo vreme da nastavim da radim na fizičkoj kondiciji, tako ću da se vratim u top formu za sledeću rundu takmičenja – rekao je fudbaler Brazila.

Povezana vest:  Britanski mediji: Ozil prešao u Arsenal

Kaka nije hteo da komentariše isključenje posle sinoćnjeg meča i kažao da sve može da se vidi na snimku i da se nada da će FIFA to da pogleda.

Brazilci su se odmah nakon meča pobunili zbog odluke francuskog sudije Stefana Lanoja da uputi crveni karton Kaki, međutim FIFA negira da je primila bilo kakve žalbe.

Povezana vest:  FSS raspravlja o optužbama Dmitrovića i Miloševića

Iako je napravio nekoliko grešaka, brazilski igrač sa sredine terena je ipak zadovoljan svojim učinkom na utakmici protiv Obale Slonovače.

-Srećan sam zbog rezultata, zbog načina na koji sam igrao i udelu u dva postignuta gola. Stičem sve više samopouzdanja – rekao je Kaka.

Najveća zvezda brazilske reprezentacije od početka Mundijala ima problema da povrati ritam zbog serija povreda koje su obelezile njegovu sezonu u madridskom Realu.

Povezana vest:  Nejmar: Nije još vreme za odlazak u Evropu

FIFA je Kaku proglasila igračem 2007. godine, a bio je u reprezentaciji Brazila 2002. kada su osvojili Svetsko prvenstvo u Severnoj Koreji i Japanu i pre dve godine igrao u prvoj postavi na Mundijalu u Nemačkoj kada su u četvrtfinalu eliminisani od Francuske.

Brazil se trenutno nalazi na prvom mestu grupe G sa šest poena, a poslednji meč u prvom krugu takmičenja u Južnoj Africi igraju u petak u Durbanu protiv Portugala.