spanija_honduras_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

 

Vilja: Prolazimo dalje ukoliko pobedimo Čile

 

Dvostruki strelac u pobedi fudbalera Španije protiv Hondurasa David Vilja izrazio je večeras zadovoljstvo zbog osvojena tri boda i ocenio da će se njegova reprezentacija plasirati u narednu rundu Svetskog prvenstva ako pobedi Čile u poslednjom kolu takmičenja po grupama.

-Ako pobedimo Čile, mi smo praktično prvi u grupi, tako da sam zadovoljan. Dobra stvar je da smo ovim rezultatom (2:0 protiv Hondurasa) došli u situaciju da sami odlučujemo o svom plasmanu – rekao je Vilja.

Povezana vest:  Pogba: Konte može da postane novi Ferguson

On je ocenio da je poraz od Švajcarske od 1:0 prošlost i da ekipa treba da igra kao večeras, odnosno napadački, sa kratkim pasovima i mnogo šansi.

Situacija u kojoj se posle drugog kola nalazi Honduras je mnogo nepovoljnija nego što je to slučaj sa Španijom. Reprezentacija te zemlje sada mora da pobedi Švajcarsku u poslednjem kolu i da se nada da će Čile uspeti da pobedi Španiju.

Povezana vest:  Partizan dobio trogodišnju zabranu igranja u evropskim takmičenjeima

-Nikakva analiza nije potrebna. Znali smo kolika je važnost ovog meča, ali sada moramo da se okrenemo poslednjom kolu i da nastavimo da radimo – rekao je posle poraza kapiten Hondurasa Amado Gevara.

Selektor Hondurasa Reinaldo Rueda ocenio je da je njegovim igračima nedostajalo samopouzdanje.

-Nema šta više da se kaže osim da smo protiv sebe imali tim koji je bolji od nas – rekao je Rueda.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Iliev: Jedva čekam da počne takmičenje