tjeri_anri_trening_francuskaSP JUŽNA AFRIKA

Galas, Abidal i Anri nikada više u dresu „trikolora“

 

Fudbalska federacija Francuske saopštila je da su krivci za nezapamćen skandal u istoriji francuskog fudbala, kada su reprezentativci odbili da treniraju, krivi Vilijam Galas, Erik Abidal i Tijeri Anri.

-Za našu sramotu zaslužna su trojica najstarijih igrača, koji su primorali ostale da stupe u štrajk. To su Galas, Abidal i Anri, koji posle ovog prvenstva više nikada neće zaigrati za Francusku – rekao je generalni sekretar Fudbalske federacije Francuske Anri Montel.

Povezana vest:  Đurić: Mitrović nije na prodaju

Prema njegovim rečima, neki mlađi fudbaleri su posle napuštanja terena plačući prilazili selektoru Rajmonu Domeneku i izvinjavali se.

Poruku fudbalerima poslala je i ministarka sporta Francuske Roselin Bašelo.

-Francuska se suočila sa fudbalskom katastrofom. Pritom ne mislim na rezultatski neuspeh, zbog izgubljene utakmice, već na moralnu katastrofu. Fudbaleri su ukaljali čast i ugled Francuske – poručila je ministarka.

Domenek je na konferenciji za novinare još više zaoštrio sukob sa igračima, izjavivši da ih je uveravao da je njihova odluka o štrajku imbecilna.

Povezana vest:  Fudbaleri Crvene zvezde otputovali na Zlatibor

-Dao sam sve od sebe da ih uverim da je to što rade neviđena glupost i imbecilnost, ali su najstariji igrači ostali pri svom stavu – rekao je Domenek.

Pose svega, jasno je da Francuzi u utakmicu poslednjeg kola protiv Južne Afrike ulaze kao „razbijena vojska“. Ko će nastupiti na toj utakmici, za sada nije poznato, a zna se da će Patrisu Evri biti oduzeta kapitenska traka.

Povezana vest:  Nova pobeda Njukasla, Sise dvostruki strelac

Uprskos žestokom sukobu sa kondicionim trenerom, on je izbegao isključivanje iz tima, ali vise nikada neće moći da bude kapiten.

Domenek je rekao da će sastav tima za meč protiv domaćina odrediti na dan utakmice i dodao da će na terenu biti samo igrači koji su ostali lojani njemu i Francuskoj.