martin_demikelis_argentina_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

Argentina bez greške i protiv Grčke

 

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je večeras u Polokvaneu selekciju Grčke sa 2:0 u trećem kolu Svetskog prvenstva i takmičenje u B grupi završila na prvom mestu.

Prvi pogodak na utakmici postigao je štoper „gaučosa“ Martin Demikelis u 27. minutu, a konačan rezultat postavio je Martin Palermo u 89. minutu.

Argentinci su u prva dva kola zabeležili pobede protiv Nigerije i Južne Koreje.

Izabranici Dijega Maradone u osmini finala Mundijala igraće protiv Meksika, drugoplasirane ekipe A grupe.

Maradona je na teren poslao „mešoviti“ sastav, sa sedmoricom novih igrača u odnosu na tim koji je u prošlom kolu savladao Južnu Koreju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kaka tvrdi da sudije imaju "pik na njega"

Prvu priliku imao je Serhio Aguero u 18. minutu, ali je njegov udarac zaustavio golman Aleksandros Corvas, a samo minut kasnije čuvar mreže Grčke morao je da interveniše i posle snažnog udarca Huana Sebastijana Verona.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Corvas je ponovo odlično intervenisao, ovaj put posle pokušaja igrača sredine terena „gaučosa“ Maksija Rodrigeza.

Pokušao je i Lionel Mesi u sudijskoj nadoknadi vremena da iznenadi Corvasa udarcem sa distance, ali je golman Grčke ponovo bio na visini zadatka.

Povezana vest:  Ivanovićev gol u izboru za najlepši u Ligi šampiona

Prvu dobru priliku na utakmici Grčka je imala u 48. minutu kada je Jorgos Samaras, zahvaljujući nespretnoj intervenciji Nikolasa Burdisa, došao do lopte, ali je sa osam metara šutirao pored gola.

Argentina je uzvratila u 68. minutu preko Mesija, koji je šutirao iz slobodnog udarca sa više od 20 metara, ali je Corvas još jednom bio na pravom mestu.

„Gaučosi“ su do prvog pogotka došli u 78. minutu, kada se u gužvi u kaznenom prostoru Grčke najbolje snašao Demikelis i sa desetak metara poslao loptu pod prečku.

Konačan rezultat postavio je rezervista Palermo u 89. minutu, kada je prihvatio odbijenu loptu posle šuta Lionela Mesija i rutinski zatresao mrežu.

Povezana vest:  Fiorentina ubedljiva u Veroni, a Inter u Đenovi

Stadion: Peter Mokaba u Polokvaneu Gledalaca: 41.000 Sudije: Irmatov (Uzbekistan), Iljasov (Uzbekistan), Kohkarov (Kirgizija). Žuti kartoni: Kacuranis (Grčka), Bolati (Argentina).

GRČKA: Corvas, Moras, Ciolis, Vintra, Kirjakos, Papadopulos, Torosidis (Paca od 55′), Kacuranis (Ninis od 54′), Karagunis (Spiropulos od 46′), Sokratis, Samaras.

ARGENTINA: Romero, Demikelis, K. Rodrigez, Burdiso, Bolati, Otamendi, Veron, M. Rodrigez (Di Marija od 63′), Mesi, Aguero (Pastore od 77′), D. Milito (Palermo od 80′).