Utakmicama šestog kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv Radnika u Beogradu, dok će Spartak u Novom Sadu dočekati Partizan.

Prva utakmica šestog kola igra se večeras od 20 časova u Čačku gde će Borac dočekati Novi Pazar i pokušaće da ostvari prvu pobedu u sezoni. Borac na pretposlednjem mestu ima dva boda, koja je osvojio u poslednje dve utakmice, a Novi Pazar je šesti sa sedam bodova, ali i utakmicom manje.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 19 časova igraju protiv Radnika iz Surdulice i pokušaće da ostvare petu uzastopnu pobedu u prvenstvu i zadrže prvo mesto na tabeli. Crveno-beli u duel ulaze posle sinoćnje loše igre i poraza od 0:3 od Sasuola u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Zvezda je prva na tabeli sa 13 bodova, a Radnik, koji je u poslednje dve utakmice bez pobede, zauzima 13. mesto na tabeli sa šest bodova.

Povezana vest:  Igor Štimac novi selektor hrvatske reprezentacije

Partizan će u subotu od 19 časova igrati protiv Spartaka u Novom Sadu na stadionu „Karadjordje“ i pokušaće da ostvari treću uzastopnu pobedu i popravi plasman na tabeli. Crno-beli su vezali dve pobede od dolaska novog trenera Marka Nikolića i zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa sedam bodova, dok je Spartak, koji je u prošlom kolu pobedom nad Bačkom (3:1) prekinuo niz od dva poraza, četvrti na tabeli sa devet bodova.

Fudbaleri Vojvodine igraju u nedelju od 20 časova u Beogradu protiv Čukaričkog i pokušaće da ostanu jedna od dve neporažene ekipe u ligi. Novosadjani u meč ulaze posle sinoćnjeg poraza od 0:3 od AZ Alkmara u plej-pofu za Ligu Evrope. Čukarički je u prošlom kolu izgubio od Partizana (0:1) i želi dobar rezultat kako bi se izvukao iz donjeg dela tabele.

Povezana vest:  Spartak pobedio Donji Srem, tri remija superligaških ekipa

Vojvodina je druga na tabeli sa 10 bodova i utakmicom manje a Čukarički zauzima 14. mesto sa četiri boda.

Metalac će u nedelju od 17 časova u Gornjem Milanovcu dočekati Radnički iz Niša i pozitivnim rezultatom želi da se zadrži u vrhu tabele. Metalac je u poslednje tri utakmice osvojio sedam bodova i zauzima treće mesto na tabeli sa 10 bodova. Niški je tim u poslednja dva duela bez pobede i nalazi se na osmom mestu sa sedam bodova.

Fudbaleri Rada igraju u subotu od 20 časova na svom terenu protiv Bačke i nastojaće da nastave niz od dve pobede. Rad je posle tri vezana poraza na početku sezone ostvario dve uzastopne pobede i popeo se na 11. mesto na tabeli sa šest bodova, a Bačka, koja je vezala četiri poraza, je poslednja na tabeli sa samo jednim bodom.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Petrović: Prvo poluvreme dobro, ali smo pali u nastavku

Mladost će u subotu od 20 časova u Lučanima igrati protiv Voždovca i pokušaće dobrim rezultatom da ostane u gornjem delu tabele, dok će Napredak u isto vreme u Kruševcu igrati protiv Javora i pokušati da prekine niz od tri meča bez pobede.

Parovi šestog kola Super lige Srbije:

Borac – Novi Pazar (20.00)

Subota:

Spartak – Partizan (19.00)

Mladost – Voždovac (20.00)

Napredak – Javor (20.00)

Rad – Bačka (20.00)

Nedelja:

Metalac – Radnički (N) (17.00)

Crvena zvezda – Radnik (19.00)

Čukarički – Vojvodina (20.00)