vejn_runi_nervozanRednap kritikovao Runija zbog slabe igre protiv Alžira

 

Trener Totenhema Hari Rednap rekao je danas da nijedan fudbalski klub iz Premijer lige ne bi mnogo platio za napadača reprezentacije Engleske Vejna Runija, posle njegovog lošeg nastupa na utakmici protiv Alžira na Svetskom prvenstvu.

Rednap je rekao da nije mogao da veruje koliko je Runi loše odigrao utakmicu protiv Alžira, 18. juna u Kejptaunu, kada je Engleska odigrala bez golova.

Povezana vest:  Jang Bojs posle preokreta izbacio Dinamo Zagreb, AEK i Ajaks u Ligi šampiona

-Da sam vam posle te utakmice rekao da možete da kupite Runija za 1,5 miliona funti vi biste rekli da ne želite, pošto nije dovoljno dobar. Da niste znali da se radi o Vejnu Runiju, mislili biste da je to baš loš fudbaler – rekao je Rednap za San.

Trener Totenhema smatra da bi Runi mogao da počne da postiže golove u Južnoj Africi, ako selektor reprezentacije Fabio Kapelo promeni poziciju na terenu veznom igraču Stivenu Džerardu.

Povezana vest:  Monpelje slavio u Tuluzu

-Morate da pustite igrače da igraju na svojim pozicijama. Džerard je centrali vezni igrač i mora da igra iza Runija, a ne skroz po levoj strani. Mora da se napravi ravnoteža u timu – rekao je Rednap.

Engleska danas od 16 sati igra utakmicu trećeg kola Grupe C protiv Slovenije i ako želi siguran plasman u osminu finala mora da pobedi. U drugoj utakmici igraju SAD i Alžir.

Povezana vest:  Poleksić i Mesaroš traže da im se ukine suspenzija

Slovenija je prva u Grupi C sa četiri boda, po dva imaju SAD i Engleska, dok je Alžir poslednji na tabeli sa jednim bodom.