florent_maluda_i_hektor_moreno_fra_mekSP JUŽNA AFRIKA

Maluda se izvinio naciji

 

Francuski fudbalski reprezentativac Floran Maluda izvinio se danas naciji i navijačima zbog katastrofalnog nastupa na Svetskom prvenstvu i rekao da je vraćanje narušene reputacije sada prioritet.

-Potpuna je katastrofa što smo odlučili da se izrazimo na takav način. Stvarno nismo znali da će to toliko uticati na ljude. Nismo mogli da zamislimo šta će uslediti posle toga – rekao je Maluda.

Selektor Remon Domenek i njegovi igrači trebalo bi danas da se vrate u Francusku, gde će naići na neprijateljski prijem nacije koja je bila šokirana njihovim ponašanjem na turniru.

Povezana vest:  Karlajl pokušao samoubistvo, kada ga je udario kamion

Napadač Nikola Anelka poslat je kući kada se otkrilo da je psovao trenera. Ostali igrači su štrajkovali zbog toga i odbili su da treniraju pre utakmice sa Južnom Afrikom, koju su na kraju izgubili 2:1, tako da je vicešampion bio poslednji u Grupi A.

-Stvarno nam je žao Francuza i francuskih navijača. Nismo to hteli da pokažemo. Slika koju smo poslali svetu i način na koji nas sada vide je katastrofa. To nam je prva odgovornost kao igračima. Imali smo velika očekivanja pre Mundijala, a nismo zabeležili nijednu pobedu – rekao je Maluda.

Reprezentaciju će preuzeti Loran Blan, član tima koji je 1998. godine osvojio Svetsko prvenstvo. Njegov prvi zadatak će biti da ponovo pridobije navijače. Izjave igrača uglavnom označavaju Domeneka kao krivca.

Povezana vest:  Pardju: Nisam zabrinut za svoju budućnost u klubu

-Postoji povod za sav ovaj neuspeh, nekoliko stvari će se otkriti. Ako tada ljudi ne budu želeli da nam oproste, onda će bar znati istinu – rekao je Patris Evra, kome je Domenek oduzeo kapitensku traku.

Bez obzira da li je u pitanju Domenekova nesposobnost da vodi tim, pristup Evre i ostalih igrača ili mešanje Fudbalskog saveza Francuske, naciju je ozbiljno pogodio nastup na Mundijalu.

„Kraj sveta“, piše na današnjoj naslovnoj strani uglednog sportskog dnevnika Ekip.

Povezana vest:  Maradona ostaje u Al Vasliju

Maluda je strelac jedinog gola Francuske na Mundijalu, a rekao je da ga je rana eliminacija jako pogodila.

-Nikad nisam bio bokser, ali ovo je kao kada vas nokautiraju. Kada vidite atmosferu na stadionu, želite da ostanete na takmičenju, ali znate da ne zaslužujete to. Šta možemo? Idemo kući. Zaslužili smo to – rekao je Maluda.

Nisu svi spremni da prihvate krivicu kao Maluda.

-Ovo je sport, ovo je fudbal. Nismo nikoga ubili, iako smo mnoge razočarali. Morate da stavite stvari na svoje mesto – rekao je Sidni Govu.