Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da su crveno- beli mogli da prihoduju više od transfera Aleksandra Kataija, ali da je srpski reprezntativac želeo da igra u Španiji, pa je prihvaćena manja ponuda kluba iz te države.

-Mogli smo da prodamo Kataija za više. Imali smo Lokomotivu (Moskva) i Bešiktaš za tri miliona i 20 odsto. On nije hteo tamo. Bili smo nemoćni. On je hteo Španiju. Selta je osetila naše teško stanje i počela je da nas ucenjuje. To nismo hteli da dozvolimo, rekli smo – nećete nas ucenjivati. Onda smo rekli Kataiju – ostaćeš u Zvezdi jer si jedan od najboljih igrača u poslednjih deset godina, nosiš desetku, ali interes Zvezde je da potpišeš novi ugovor. Pričali smo par dana, a onda je Katai sam predložio da se odrekne 350.000 evra koje su mu pripadale od transfera, jer se toliko odrekao i u Olimpijakosu kada je dolazio bez obeštećenja pa je Zvezdi ostalo čisto dva miliona – rekao je Terzić, a preneo je danas klupski sajt.

Katai je juče potpisao za španski Deportivo iz Alavesa, a Terzić je rekao da je njegova cene znatno niža od očekivane, jer nije bio pozivan u reprezentaciju Srbije, čak ni među 32 fudbalera za majsko-junske provere, ali i zato što dolazi iz slabog takmičenja – Super lige Srbije.

-Katai vredi onoliko koliko na tržištu ponude. Sada se spinuje sa njegovom vrednošću, pa što ga selektor nije zvao u prethodnoj akciji među čak 32 igrača? Ne zaboraviti da mi igrače prodajemo iz Surdulice, Ivanjice i Milanovca, a ne iz Lige šampiona. Ima 25 godina dolazi iz slabog takmičenja, ne mogu da ga vide u jakom meču, a nije medhu 32 igrača u reprezentaciji u prethodnom meču. Ja da sam direktor u Barseloni doveo bih ga tamo, jer mislim da je fenomenalan igrač, ali drugi ga ne vide – rekao je Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde je naveo da klub ima ponudu Makabija iz Tel Aviva od dva miliona evra za Mihaila Ristića.

-Evo sada imamo ponudu Makabija od dva miliona i 20 odsto za Ristića. Predložio sam Upravnom odboru da se to odbije i najverovatnije će tako biti. U njega izuzetno verujem da će biti bek na top nivou. Ima sličnu karijeru kao (Siniša) Mihajlović ili Kolarov. Lako je moguće da dobije i kapitansku traku u Zvezdi.

Terzić je rekao da je bilo ponuda za Uga Vijeiru, ali da ju je klub odbio, kao i da priča o odlasku Davida Babunskog u Dinamo iz Zagreb nije realna.

-Priča o odlasku Babunskog nije realna. Da Zvezda trguje sa Dinamom nije realno i, uostalom, nikakvu ponudu nismo imali. Ugo ostaje i sa njim pričamo o produženju ugovora. Imali smo ponudu od 1,5 miliona za njega, ali smo je odbili. Za Kataijeve pozicije smo imali zamene, za Ugovu nemamo – kazao je Terzić.

Crvena zvezda je načinila novi korak kada je podmlađivanje ekipe u pitanju. U prvi tim su s pozajmice iz Bačke vratili mladog golmana Filipa Manojlovića.

-Manojlović treba da dokaže da je vredan naše odluke da mu se ukaže poverenje. U trenutku kada nam je ostala samo liga pravi je trenutak da damo Manojloviću šansu. I svesni smo da će grešiti, ali da imamo kvalitet da ostali igrači to nadomeste – rekao je on.

Zvezdin generalni direktor je prokomentarisao i odluku disciplinske komisije da suspenduje napadača Predraga Sikimća na tri meseca.

-Ovo sa Sikimićevom kaznom je iživljavanje disciplinske komisije. Možda je neumesno praviti poređenja kod povreda igrača, ali komisija nema kriterijume. To je divljanje komisije za nenameran start, ali nije ovo prvi put. Ja kada sam ušao kod sudija prvi put u životu dobio sam šest meseci, a Marko Nikolić u prvom mandatu uradi to i dobije 200.000 dinara, a sada nešto slično i opet bude kažnjen novčano. Bitno je da direktor Zvezde dobije zabranu šest meseci – zaključio je Terzić.

Povezana vest:  Bajer vodio 2:0 protiv Volfsburga, a onda morao da spasava bod