italinai_u_sokuSP JUŽNA AFRIKA

Italijani razočarani fudbalerima

 

Eliminacija aktuelnog šampiona u fudbalu sa Svetskog prvenstva, već u takmičenju po grupama, izazvala je danas u Italiji veliki šok i bes.

Italija je izgubila od Slovačke sa 2:3, u poslednjem kolu takmičenja u Grupi F i zauzela poslednje mesto sa dva boda. U 16-tinu finala plasirali su se Paragvaj i Slovačka, dok je takmičenje završio i trećeplasirani Novi Zeland.

Povezana vest:  FSS odložio sutrašnje mečeve zbog Dana žalosti

Na sajtu najtiražnijih italijanskih novina Korijere dela sera (Corriere della Sera) navodi se „Zbogom Azuri sa Svetskog kupa“ i „Nikad gore od 1974.“, kada su na SP u Nemačkoj takođe ispali u takmičenju po grupama.

Agencija Ansa objavila je vest o porazu reprezentacije sa naslovom „Rasturena Italija, kući“ dodajući da je „Avion sramote spreman“ da vrati italijanske fudbalere u domovinu.

Povezana vest:  Pirs vodi Englesku na meču sa Holandijom

„Italija, kakva sramota! Ispala kao poslednja u grupi“, ocena je na sajtu lista Korijere dolo sport, koji prenosi i ogorčene reči golmana Đanluiđija Bufona „Italija je zaslužila da se vrati kući“.

Navijači koji su gledali utakmicu na velikom ekranu u parku u Rimu počeli su da se razilaze posle golova Slovačke. U centru Milana ulice su prazne, pošto su ljudi otišli razočarani kućama iz kafića.

Povezana vest:  Milojević: Još ne znam na koje igrače mogu da računam